Apple promite sa creasca utilizarea energiei regenerabile in China

sistem solar hibrid
Sisteme hibride de panouri solare fotovoltaice
29/04/2015
ivanpah parc solar fotovoltaic
Top 5 cele mai mari parcuri solare fotovoltaice din lume
21/05/2015
Show all

Apple promite sa creasca utilizarea energiei regenerabile in China

apple energie regenerabila

Ieri, Apple a dat publicitatii un anunt privind implicarea companiei in sustinerea unor proiecte de sustenabilitate ecologica si energie regenerabila in China. Compania americana a semnat si un acord de parteneriat cu Fundatia World Wildlife (WWF), care vizeaza marirea suprafetelor cu paduri administrate responsabil din punct de vedere ecologic.

Intr-un context in care compania Apple a generat pana acum peste 3 milioane de locuri de munca in fabricile chinezesti partenere de componente si in zona de dezvoltare a aplicatiilor pe iOS, nu mai surprinde pe nimeni interesul Apple pentru sustinerea initiativelor de protejare a mediului lansate in China.

Tim Cook, CEO-ul companiei, a declarat ca Apple a facut pasi seriosi si ca a devenit un veritabil exemplu prin “inverzirea” centrelor sale de date, a magazinelor sale de prezentare si a birourilor companiei din intreaga lume, si ca sunt pregatiti sa devina lideri in reducerea emisiilor de carbon din procesul de productie.

Comunicatul Apple vine la 3 saptamani dupa ce compania a anuntat ca este partener intr-un parc solar fotovoltaic din China care va produce 20 Megawatt-i. In totalitate, acest parc solar va genera pana la 80 milioane de kilowatti pe an de energie curata, suficient pentru a alimenta 61.000 de locuinte.

Astazi 87% din operatiunile globale ale Apple sunt alimentate din resurse regenerabile de energie iar compania Americana si-a stabilit sa atinga 100%.

Citeste si despre investitia Apple de 850 milioane de dolari intr-un parc solar gigantic in California.

apple energie regenerabila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *