Europa si criza energiei regenerabile

productie energie romania
Piata energetica din Romania in 2014
20/02/2015
Intrebari arzatoare despre panourile solare fotovoltaice (partea 1)
06/03/2015
Show all

Europa si criza energiei regenerabile

productia energie regenerabila europa

Cresterea ponderii energiei regenerabile in totalul energiei produse la nivel global, si dezvoltarea industriei in jurul energiei verzi, trebuie sa fie rezultatul unui cumul de forte si investitii ale marilor economii din lume.

SUA a facut deja primii pasi prin anuntarea unui plan de investitii de 7 miliarde de dolari in vederea dezvoltarii de parcuri solare fotovoltaice in Africa, si a anuntat ca sustine India in planul sau de a produce 100 GW din energie solara pana in 2022. In schimb, Europa pare ca se regaseste intr-o criza a varstei de mijloc in privinta actiunilor ce vizeaza dezvoltarea energiei regenerabile, solare si eoliene.

In 2014, investitii in energia regenerabila au crescut cu 14% in India, cu 8% in SUA si doar cu 1% in Uniunea Europeana. Totodata, Europa produce mai putine patente pe inovatii in energia regenerabila decat China, SUA sau Japonia, ceea ce demonstreaza o stare de fapt alarmanta si o pierdere pentru Europa in conditiile in care in 2014 investitiile globale in aceasta industrie au fost de peste 310 miliarde de dolari $.

Ponderea productiei de energie regenerabila in Total productie de energie – Europa – 2010

productia energie regenerabila europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *