Sunroof lansat de Google s-ar putea sa te convinga sa folosesti panouri solare

statistici vanzari masini electrice 2014
1 milion de masini electrice. Statistici si topul tarilor in 2015
12/08/2015
top producatori mondiali energie regenerabila
Energia solara mai ieftina si in plina expansiune
28/08/2015
Show all

Sunroof lansat de Google s-ar putea sa te convinga sa folosesti panouri solare

sunroof google panouri solare calculator

Sunroof, noul proiect lansat de Google are ca principal scop, constientizarea oamenilor de fiabilitatea si rentabilitatea panourilor solare. Ca urmare, in 17 August 2015, cei de la Google au dat drumul proiectului cunoscut sub denumirea de „Project Sunroof„.

Calcularea costurilor de montaj a panourilor solare si a rentabilitatii investitiei prin Sunroof

Noul proiect este o unealta a celor de la Google, care impreuna cu Google Maps, le va permite proprietarilor de case sa afle cat de multa lumina solara ajunge pe acoperisurile lor, sa estimeze costurile unui montaj de panouri solare si rentabilitatea investitiei in panouri solare fotovoltaice.

sunroof google panouri solare calculator

Cum va functiona sistemul Sunroof de la Google, calculatorul energiei solare

Sistemul Sunroof este foarte simplu si inteligent: folosind imagini de inalta rezolutie, preluate din satelit, Google masoara suprafata acoperisului pentru a calcula cat de mult ai putea beneficia de energia Soarelui. Cu o acuratele incredibila, va estima energia solara posibil a fi captata de panourile solare fotovoltaice montate pe acoperisul tau, pe parcursul unui an, tinand seama de o serie de factori:

  • Umbrele copacilor din vecinatatea casei tale
  • Cladirile din apropiere
  • Orientarea acoperisului
  • Vremea din zona in care locuiesti

Sistemul permite de asemenea introducerea facturilor de curent trecute, pentru a regla cu cat mai multa precizie rezultatele.
Toate aceste informatii sunt apoi integrate si procesate, urmand ca Google sa-ti afiseze cat de multi bani ai putea economisi cu un sistem de panouri solare. Urmand ca ulterior sa-ti transmita datele de contact ale furnizorilor locali de astfel de sisteme.

Ideea este absolut ingenioasa, deoarece este o metoda foarte buna de a indrepta oamenii inspre domeniul energiei solare. Carl Elkin, managerul departementului de inginerie Google, a marturisit ca la baza conceperii proiectului a stat dorinta de a contracara opinia generala ca panourile solare sunt scumpe sau de a contrazice parerea unora ca acoperisul casei lor nu capteaza suficient din lumina Soarelui.

Marele avantaj al proiectului Sunroof este ca iti ofera toate aceste informatii in doar cateva secunde, fara a fi necesar sa contractezi un expert pentru a-ti face aceasta evaluare.

Pentru a testa functionalitatea proiectului, pur si simplu accesezi site-ul Sunroof Project si vei vedea rezultatele generate de acesta. Fiind abia recent lansat, proiectul functioneaza pentru regiunile San Francisco, Bay Area, Fresno si Boston, urmand ca in lunile urmatoare sa se extinda si pentru alte regiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *