Programul Casa Verde

Casa Verde este un program guvernamental de finantare nerambursabila a instalarilor sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Programul este administrat de Administratia Fondului de Mediu si se adreseaza persoanelor fizice care pot primi urmatoarele finantari:
– pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
– pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat;
– pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

COMPANIA SOLARCENTER OFERA CONSULTANTA TUTUROR BENEFICIARILOR PROGRAMULUI CASA VERDE

…care au fost declarati eligibili si au fost contactati de AFM pentru semnarea contractelor de finantare. Totodata, va oferim cele mai performante si eficiente panouri solare termice si panouri fotovoltaice pentru toti cei care ati optat in proiectele depuse pentru tipul acesta de instalatii.

Cheltuielile eligibile sunt:
• cheltuieli cu achizitia de instalatii pentru producerea de energie termica, inclusiv instalatii pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie regenerabila;
• cheltuielile cu montajul si punerea in functiune a sistemului, efectuarea, verificarea probelor si incercarilor;
• taxa pe valoarea adaugata (TVA).
• sunt eligibile numai cheltuieli efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă.

Tipuri de proiecte finantate prin program:
– instalarea de panouri solare
– instalarea de pompe de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat
– centrale termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice.

Pentru semnarea contractului beneficiarul se prezintă la APM la care a depus cererea de finanţare, cu urmatoarele documente actualizate:
a. Extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat -în original;
b. Extras de cont bancar, valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni) – în original;
c. Copie CI a beneficiarului (titular contract);
d. Procura notarială (dacă este cazul) – în original;
e. Autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul) – în original sau în copie legalizată.

Ce documente trebuie depuse în vederea decontării?
– cererea de tragere completată integral prin tehnoredactare computerizată şi semnată de beneficiar;
– contractul de execuţie, în copie legalizată;
– factura fiscală/facturile fiscale, în copie (se va/se vor prezenta şi în original, în vederea certificării conformităţii de către personalul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului responsabil cu derularea Programului);
– documente bancare privind achitarea facturilor fiscale prezentate (extrase de cont cu viza instituţiei financiar bancare însoţite de OP-uri) şi/ sau chitanţa;
– proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în original;
– certificatul de garanție emis de producător pentru instalație, în copie;
– un plic pe care se va completa numele şi adresa completă a solicitantului, titlul programului: „Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”, precum şi numărul şi data contractului de finanţare nerambursabilă în baza căruia se solicită decontarea.

UPDATE! Programul “Casa Verde” va fi relansat in 2016, printr-o noua linie de finantare de 150 de milioane de lei, denumita “Casa Verde Plus”, a anuntat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, in cadrul expozitiei internationale pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului.

Programul Casa Verde Plus, lansat in 2016 va acorda finantare pentru:

  • Sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila;
  • Investitii care utilizeaza material pentru izolatie, asemenea lanii, canepii sau pietrei bazaltice;
  • Sisteme de acoperisuri;
  • Sisteme de eficientizare a consumului de resurse;
  • Sisteme de iluminat ecologice.

Beneficiarii acestui program vor fi: persoanele fizice, asociatiile de locatari, institutiile publice, scolile, spitalele si universitatile.

Peste 60% din fondurile programului Casa Verde Plus 2016 vor fi alocati pentru sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila

Din totalul bugetului alocat, de 150 de milioane de lei, 95 de milioane lei se vor indrepta catre sisteme de incalzire pe energie regenerabila, iar 45 de milioane lei inspre acoperisuri sau sisteme de izolatii.

Bani pentru finalizarea contractelor din vechiul program „Casa Verde”

Vestea si mai buna, este ca, sunt alocate in jur de 44 de milioane de lei pentru finantarea si finalizarea contractelor semnate in cadrul vechiului program “Casa Verde”

„‘Casa verde” clasică, să-i spunem așa, care a existat și în anul 2011, finanța instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoanele fizice și juridice. Există încă o serie de contracte semnate la vremea respectivă și pot să vă spun că sunt alocate în jur de 44 milioane de lei pentru finanțarea și finalizarea acestor contracte”, a spus ministrul, Cristiana Pasca Palmer.

programul casa verde plus 2016

Potential enorm de dezvoltare pentru comerciatii de materiale de constructii ecologice

Pe langa beneficul reducerii considerabile a facturilor de utilitati, programul “Casa Verde Plus”, va stimuli cresterea afacerilor din sectorul materialelor de constructii ecologice. Piata materialelor de constructii ecologice, se afla acum intr-o faza de pionierat, insa prin noul program exista premisele creeri unei piete competitive in acest sector si implicit crearea de noi locuri de munca.

La jumatatea lunii mai, se vor definitiva ghidurile dedicate noul program “Casa Verde Plus”

COMPANIA SOLARCENTER OFERA CONSULTANTA TUTUROR BENEFICIARILOR PROGRAMULUI CASA VERDE PLUS 2016

Declarati eligibili si contactati de AFM pentru semnarea contractelor de finantare. Solarcenter este o companie recunoscuta pentru furnizarea si instalarea de panouri solare termice si fotovoltaice – eficiente si performante, sau pompe de caldura sol-apa.

Daca vrei sa aplici cu un proiect in cadrul programului „Casa Verde Plus” in 2016, iti stam la dispozitie cu intreaga noastra experienta in implementarea a peste 100 de proiecte din vechiul program „Casa Verde”. Contacteaza-ne acum: http://www.solarcenter.ro/contact