10 sfaturi pentru cea mai buna investitie in panouri solare

Panouri solare fotovoltaice, cum functioneaza?
14/04/2017
Solarcenter-montaj-panouri-solare
Diferentele dintre panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate
01/05/2017
Show all

10 sfaturi pentru cea mai buna investitie in panouri solare

panouri solare pret

Daca intentionezi sa-ti instalezi panouri solare ar trebui citeste primele 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa faci cea mai buna investitie in instalatia ta.

Tu ti-ai raspuns la intrebarile urmatoare? Cine este raspunzator daca ceva nu merge bine? Ce se intampla in caz de defectiuni sau uzura?
Noi credem ca banii pe care i-ai castigat pana acum trebuie cheltuiti inteligent astfel incat investitia aleasa in panouri solare sa fie cea mai potrivita tie si familiei sau business-ului tau.

Bucura-te de cea mai buna investitie in panouri solare- 10 sfaturi utile (partea 1)

  1. Nu te lasa ispitit de mirajul “celui mai mic pret”

investitie panouri solare

Inainte de a face o investitie in panouri solare este important sa te informezi asupra modului in care poti sa o protejezi. Ce garantie are unitatea de stocare? Ce garantie are generatorul solar? Nu cauta sa obtii cel mai mic pret deoarece pe termen lung va insemna mai multe costuri pentru tine. Citeste orice detaliu contractual, dar mai ales paragrafele scrise cu litere mici din partea de jos a contractelor (daca acestea exista)

  1. Mai bine decat orice asigurare, este o companie solida si recunoscuta de instalatii

Pentru a-ti asigura investitia, alege o companie de instalatii solida, care iti va proteja instalatia, iti va cumpara piesele direct si tot ea le va monta si pune in functiune pe acoperis.
Solarcenter Romania este o companie dinamica, cu o vasta experienta in domeniul energiilor regenerabile, cu un focus pe instalatiile de panouri solare si automatizari case inteligente.

“Companie de instalatii solida” este o firma care are suficiente referinte atat in domeniul electrotehnic cat si al tehnicilor de incalzire. Citeste aici doar cateva din referintele clientilor Solarcenter.

Daca firma de instalatii nu se afla in regiunea ta, asigura-te ca are toata disponibilitatea pentru deplasari in cazul unor posibile defectiuni/reglaje.
Solid mai poate insemna si o experienta de macar 10 ani in domeniu. Cu peste 12 ani de experienta in domeniul energiei solare regenerabile si cu peste 20 de ani in domeniul instalatiilor energiei termice, Solarcenter se lauda cu lucrari atat in tara cat si in strainatate.

  1. Cumpara panouri solare ce au branduri recunoscute cu garantii foarte bune

Comanie solida mai poate insemna si ca aceasta furnizeaza produse de marca de la furnizori de incredere. Nu cumpara o unitate de stocare ieftina, care nu mai functioneaza dupa 8 saptamani. Nu iti vei multumi pentru aceasta decizie mai tarziu.

Companie Solarcenter comercializeaza si instaleaza panouri solare ale brandurilor Solarwatt, Amerisolar sau LG, toate acestea bucurandu-se de garantii de peste 20 de ani.

  1. Instaleaza sistemele la pachet, nu le combina intre ele

Aparent, din punct de vedere tehnic lucrurile nu par foarte complicate: panouri solare, cabluri DC, invertor, conectare la electricitatea casei si la reteaua electrica si cam asta ar fi.  Cel putin asa pare pentru un amator. Lucrurile sunt totusi un pic mai complicate, mai ales daca este inclusa si o unitate de stocare (cea mai scumpa parte a instalatiei). Iata de ce instalarea generatoarelor solare si a unitatilor de stocare este lasata intotdeauna in seama expertilor. Mare atentie la modul in care combinati diferitele parti ale unei instalatii de panouri solare. In unele cazuri diversele combinatii nu sunt acoperite de garantie.

  1. Protejeaza-ti investitia prin monitorizare si intretinere regulata

Raspunderea si garantia produsului se aplica proprietatilor unui produs si posibilelor sale defecte. Pentru a te asigura de la bun inceput ca reclamatiile tale sunt fondate, este important ca sistemul sa fie bine instalat si pus in functiune corespunzator. Acest lucru include o documentatie adecvata cu toate permisiunile si semnaturile necesare. Inspectiile periodice si intretinerea componentelor tehnice sunt de asemenea esentiale, deoarece cele mai multe defecte devin vizibile destul de repede. Dar daca nu exista un sistem de monitorizare, nimeni nu va observa un defect. Nu este neobisnuit ca problemele sa fie observate prea tarziu-sau deloc- cand garantia produsului nu mai este valabila.

Citeste urmatoarele 5 sfaturi in articolul ce va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *