10 sfaturi utile pentru cea mai buna investitie in panouri solare

Solarcenter-montaj-panouri-solare
Diferentele dintre panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate
01/05/2017
Targ Rivulus Dominarum Varvedo Levente Solarcenter
Solarcenter Romania la expozitia „Energii Regenerabile si Alternative” 2017
09/05/2017
Show all

10 sfaturi utile pentru cea mai buna investitie in panouri solare

panouri solare investitie

Ultimele  5 sfaturi pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand doresti sa faci o investitie eficienta in panouri solare.

Bucura-te de cea mai buna investitie in panouri solare- 10 sfaturi utile (partea 2-a)

  1. Asigura-te ca detaliile garantiei iti sunt explicate in detaliu

Exista garantii care depasesc obligatiile de produs sau garantiile producatorului si ale importatorului, impuse de lege. Acestea sunt de obicei promisiunile producatorului referitoare la anumite performante si caracteristici ale produselor lor. De exemplu, producatorul de panouri solare va promite ca produsul lor isi va pierde doar un anumit procent din eficienta intr-o perioada de timp data. Sau un furnizor de unitati de stocare, va garanta ca bateria va dura un anumit numar de cicluri intregi de incarcare. In cazul bateriilor, o anumite pierdere a capacitatii de stocare de-alungul anilor este normala si este acoperita de garantii. In acest context, este important sa citesti cu atentie termenii si conditiile garantiei si sa analizezi cat de multa logica si ratiune au acele promisiuni sau cum pot fi ele verificate si urmatite in timp, astfel ca, in cazul unor defectiuni, acestea sa poata fi acoperite in conditiile garantiei promise.

  1. Ia in vedere si scenariul in care lucrurile nu merg tocmai perfect

Chiar daca pare bizar, este bine sa iei inca de la inceput in vedere faptul ca exista o mica sansa ca instalatia sa nu functioneze exact asa cum te-ai astepta. Presupunand ca productia panourilor solare scade sau apar probleme la baterie.  Cine plateste costurile de transport al panoului solar la producator? Cine pregateste echipamentul pentru ambalare (astfel incat sa ajunga intreg la producator), cine face expeditia pachetului in SUA, Germania sau de unde o fi produsul?
Cine acopera costurile montarii din nou a panoului solar? Sunt doar cateva din intrebarile la care firma pe care o alegi ar trebui sa-ti dea cu usurinta raspunsurile.

Cu unitatile de stocare lucrurile devin si mai complicate, deoarece bateriile de litiu sunt considerate marfuri periculoase si este ilegal sa le trimiti pur si simplu prin serviciul de curierat. Numai companiile de instalatii specializate sau producatorii de panouri solare au dreptul sa transporte astfel de produse. Daca specialistul in instalatii descopera, folosind echipamente de testare, ca panourile solare, invertorul sau bateria nu corespund asteptarilor promise de producator, aceste componente trebuie inlocuite imediat. In caz contract sistemul produce mai putin energie electica, iar tu vei pierde.

  1. Alege o firma de instalatii cu traditie si un renume recunoscut

Inainte de a cumpara un sistem de panouri solare, asigura-te ca firma de instalatii este capabila sa-ti puna la dispozitie pe termen lung service si mentenanta.

panouri solare garantie

Compania Solarcenter Romania se lauda cu o experieta de peste 12 ani in domeniul energiei solare regenerabile si cu peste 20 de ani in domeniul instalatiilor energiei termice; avand lucrari de anvergura atat in tara cat si in strainatate.

  1. Pune-ti compania de asigurari la test

Asa cum exista asigurari de sanatate, de viata sau de calatorie, tot la fel se asigura si masinile, aparatele de uz casnic si instalatiile de panouri solare. Tine cont ca, asigurare panourilor solare nu este de obicei acoperita de asigurarea cladirii, deoarece acestea nu fac parte din structura initiala a cladirii. Acesta poate fi un alt aspect pe care ai putea sa-l iei in vedere, mai ales daca investitia ta de panouri solare este una considerabila.

  1. Lasa instalarea si intretinerea panourilor solare in seama expertilor

Instalarea componentelor si echipamentelor trebuie sa fie executata de tehnicieni instruiti. Acestia sunt familiarizati cu circumstantele meteorologice si regionale ale zonei tale si de cele mai multe ori au instalat sisteme si altor cladiri din zona ta.

Afla de aici cum sa-ti pregatesti temeinic o discutie cu firma de instalatii panouri solare.

Un punct crucial, putem spune ca o companie de instalatii este buna (inafara de referintele din partea clientilor, care sunt de altfel foarte importante), daca se straduieste sa aiba relatii bune cu furnizorii lor. In cele din urma o firma de instalatii cu multe parteneriate este benefica clientilor, acestia putand sa aleaga sistemul potrivit lor atat ca nevoi cat  si ca buget.

Compania Solarcenter comercializeaza si instaleaza panouri solare ale brandurilor Solarwatt, Amerisolar sau LG, toate acestea bucurandu-se de garantii de peste 20 de ani.

Solarcenter este Service Partner Fronius (lider mondial pe piata invertoarelor). Parteneriatele cu companii recunoscute la nivel international si volumele mari realizate in cei peste 20 de ani de experienta, ne permit sa oferim clientilor nostri un raport calitate pret foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *