Ne place iarna și zăpada, ne place să mergem la ski sau la săniuș, iar copiii noștri sunt în extaz de fiecare dată când aud expresia “Afară ningeee!” Toate bune până aici, dar când vine acea perioadă din lună în care primim facturile utilităților, iarna nu mai pare atât de prietenoasă.
Energia risipită din cauza ferestrelor, a pereților sau a curenților de aer, nu doar că reduce nivelul de confort, dar este și costisitoare. S-au înregistrat progrese semnificative, din momentul în care departamentul energiei a început să investească în cercetarea și dezvoltarea clădirilor, iar următoarea generație de ferestre și construcții au un potențial și mai mare pentru a reduce consumul de energie în casa voastră.
Iată câteva dintre modalitățile de top la care se lucrează, pentru a păstra căldura în casă și pentru a rămâne cu mai mulți bani în portofel.
BTO (Building Technologies Office) lucrează cu Laboratorul Național Oak Ridge (ORNL) pentru a dezvolta un nou material de izolație, care este de două ori mai eficient din punct de vedere energetic, decât orice tip de izolație utilizat în clădirile ridicate in ziua de azi. Panourile de izolație cu atmosferă modificată, utilizează un proces în care valorile ridicate ale izolației se realizează prin aspirarea întregului aer din panouri și prin etanșarea acestora foarte, foarte strâns. Aceste panouri au capacitatea de a-și plăti propriile economii de energie în decurs de 10 ani, economisind mai mult de 1% din toată energia folosită în SUA astăzi.
Înlocuirea placajului, cu un nou perete de vinil, este un proiect popular de reutilare printre proprietarii de case datorită calităților sale estetice, dar și pentru că poate îmbunătăți eficiența energetică a locuinței. Cu toate acestea, îmbunătățirea eficienței energetice ale ansamblurilor de pereți existenți, reprezintă una dintre cele mai dificile îmbunătățiri, pentru a beneficia de costuri mici. Dar vestea bună este că BTO lucrează în prezent pentru a dezvolta o opțiune inovatoare care să fie, atât eficientă din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere energetic, prin integrarea sidingului de vinil în izolație. Potențialul economiei de energie ale acestui siding este mai mult de un sfert din energia electrică.
BTO continuă să forțeze acoperirea cu materiale noi, inovatoare de cercetare și dezvoltare. PVIS este unic în sensul că utilizează sfere individuale pentru a reduce riscul de a penetra materialele de construcție comune, cum ar fi cuiele, și previne pierderea etanșeității în timp ce crește conductibilitatea termică. Acest proiect este deocamdată într-un stadiu incipient, dar ar putea fi una dintre cele mai importante inovații ale materialelor de izolare pentru clădiri, cu performanțe ridicate din ultimele decenii.
Acest tip de tehnologie are potențialul de a reduce pierderile de căldură ce o au ferestrele obișnuite cu 60-70%. Asta înseamnă că, având ferestre în loc de un perete opac, factura anuală de încălzire, ar putea fi mai mică. Cu cât este mai aerisită casa ta, cu atât este mai puțin probabil ca aerul cald și confortabil să fie evacuat. Acest tip nou de tehnologie din sticlă izolatoare, folosește o acoperire cu un strat scăzut de emisivitate, cu un vid între două straturi de sticlă distanțate cu numai .01 inch, astfel încât unitatea de sticlă izolatoare este foarte subțire, ceea ce înseamnă că în aceste luni de iarnă iese mai puțină căldură din casă.