5 pasi pentru instalarea panourilor solare

albert einstein
Einstein – Tatal celulelor solare
16/09/2018
celula fotovoltaica
Productia panourilor solare
01/10/2018
Show all

5 pasi pentru instalarea panourilor solare

instalare panouri solare

In timp ce instalarea panourilor solare a devenit tot mai simpla de-a lungul anilor, cu siguranta nu este neaparat un proces tipic. Chiar si un electrician calificat are nevoie de instruire pentru instalarea panourilor solare pe un acoperis. Trebuie sa se familiarizeze cu cerintele locale de autorizare, cu diferitele norme si cerinte de pe plan local, pentru a putea finaliza instalarea panourilor solare in mod sigur si fiabil.

Daca esti interesat sa afli cum poti instala panouri solare pe acoperisul tau, iata un ghid rapid in care gasesti pasii necesari.

montaj panouri solare

Pasi pentru instalarea panourilor solare

Pasul 1 – Gaseste un instalator in panouri solare pentru o estimare

Pentru a gasi un profesionist in energia solara, poate ai inceput sa intrebi cunoscutii care se bucura deja de acest sistem, sau poti contacta echipa Solarcenter. Specialistul in energia solara iti va pune o serie de intrebari in mod general, legate de locuinta ta. Acestea includ informatii despre consumul de energie electrica lunar, tipul, calitatea si starea actuala a acoperisului. Pe langa faptul ca iti ofera o estimare, echipa de specialisti in panouri solare iti va oferi, optiuni, solutii si consultanta in modul de utilizare a energie regenerabile.

Pasul 2 – Evaluarea casei si a zonei in care doresti instalarea panourilor

In faza de proiectare, instalatorul din domeniu va evalua locuinta pentru a determina cele mai bune panouri solare, invertoare si alte componente necesare. Specialistii Solarcenter recomanda ca toate componente necesare sa fie achizitionate dintr-un singur loc, in acest fel se bucura de aceeasi garantie. Alti instalatori vor proiecta sisteme cu componente de la diferiti producatori, toti cu termene de garantie diferite.

Ca parte a pasului 2, instalatorul va trebui sa inspecteze acoperisul si sistemul electric al gospodariei. De exemplu, daca locuinta este mai veche, este posibil ca panoul electric sa necesite imbunatatiri. Acoperisul, de asemenea poate sa necesite reparatii inainte ca panourile solare sa fie instalate.

Proiectare si autorizatii

Pasul 3 – Faza de proiectare si autorizare a sistemului fotovoltaic

Odata ce toate informatiile si masuratorile au fost colectate, specialistul in sisteme solare va crea un plan de inginerie si un plan de proiectare a sistemului. Planul include numarul de panouri si locul in care acestea vor fi plasate pe acoperis, cablajul sistemului si modul in care acesta va fi conectat la retea. Planul de proiectare trebuie sa asigure respectarea cerintelor locale de siguranta impotriva incendiilor. Faza de proiectare si autorizare poate sa dureze de la o luna si pana la trei luni, in functie de legislatia in vigoare.

Pasul 4 – Instalarea panourilor solare

Instalarea propriu-zisa este cea mai rapida parte a lucrarilor. Este posibil sa fie nevoie de prezenta ta cand sosesc instalatorii, pentru a oferi accesul la acoperis. Instalarea panourilor solare poate fi finalizata intr-o zi sau trei zile, in functie de dimensiunea sistemului. Dupa ce panourile solare sunt fixate pe acoperis si echipamentul electric este montat, instalatorul va curata zona de lucru si va incepe ultima faza.

Finalizarea instalarii

Pasul 5 – Inspectia si interconectarea sistemului de panouri solare

Ca si in cazul autorizarii, fiecare zona are propriile cerinte de inspectie si aprobare pentru instalarea panourilor solare. Persoanele responsabile vor face vizita finala pentru a se asigura ca instalarea a fost finalizata conform planificarii din permisul acordat. Procesul de inspectie poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de zona in care locuiesti. Dupa obtinerea tuturor avizelor, instalatorul va fi gata sa porneasca sistemul. Tu si familia ta ramane sa observati scaderea facturii de energie electrica pe masura ce va generati propria energie curata.

Afla cat de mult poti economisii contactand consultantii Solarcenter.
Noi te putem ajuta cu o estimare gratuita pentru a afla mai multe despre timpul si tipul necesar de instalare in functie de locuinta ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *