Casa eficienta din punct de vedere energetic

reciclare panouri solare
Reciclarea panourilor solare si durata de viata a acestora.
09/03/2018
salvam planeta
Celebritati care ajuta la imbunatatirea mediului
23/03/2018
Show all

Casa eficienta din punct de vedere energetic

casa din sip

Majoritatea oamenilor nu se gandesc si la eficienta energetica, ecologica sau la mediu atunci cand construiesc casa visurilor lor. Mai mult ca sigur, acest lucru se intampla din cauza lipsei de cunoastere si intelegere a numeroaselor beneficii de origine ecologica, a bugetelor necesare sau altor factori de acest gen.

Cum poti construi o casa mai eficienta din punct de vedere energetic

Casa dumneavoastra ar putea fi mai eficienta din punct de vedere energetic si ecologic. Acest fapt ar putea sa influenteze si pastrarea frumusetilor acestui Pamant, beneficiind in acelasi timp de marile avantaje ale eficientei energetice superioare si de reducerea costurilor tangibile. Ce inseamna asta? Costuri mai mici pentru facturile utilitatilor.

Imbunatatirile privind eficienta energetica nu sunt cele mai ieftine, dar nu va faceti griji deoarece veti recupera banii pe termen lung, avand in vedere reducerea costurilor facturilor la electricitate.

In continuare puteti vedea cateva modele de case eficiente din punct de vedere energetic, asta pentru a avea un punct de pornire in incercarea de a va contrui sau transforma o casa intr-una mai ecologica si mai eficienta din punct de vedere energetic.

Modele de case eficiente din punct de vedere energetic

Case din SIP

Aceasta casa are o suprafata de 1015 mp si are 2 dormitoare. Una dintre principalele lucruri care o fac eficienta din punct de vedere energetic, este faptul ca peretii sunt realizati din SIP-uri (panouri izolatoare structurale). Costurile sunt aproximativ la fel ca si la cladirile din lemn, prin urmare nu ar trebui sa va faceti griji in ceea ce privesc costurile acestor pereti. SIP-urile sunt perfecte pentru zonele cu multa zapada, locuri in care predomina vanturi puternice, ele izoland bine interiorul, reducand astfel costurile de incalzire. In plus, casa are ferestre mari pentru a aduce in casa cat mai multa lumina naturala. La aceasta casa exista si panouri solare fotovoltaice instalate pe acoperisul metalic cu nervuri.

casa din sip

Casa in Maryland

Casa construita de Universitatea din Maryland. Scopul acestei constructii a fost acela de a crea o casa care sa nu depinda de combustibilii fosili. Apa folosita la masina de spalat rufe, masina de spalat vase si la dus, este reciclata si filtrata. Nici apa de ploaie nu este irosita deoarece exista un sistem special de recoltare care o colecteaza si o filtreaza.

Aici exista si o cascada deshidratanta care nu numai ca arata grozav, dar si asigura controlul unei umiditati potrivite. Daca panourile solare PV ofera mai multa energie electrica decat este necesar, energia excesiva este stocata pentru o utilizare ulterioara. Casa are un sistem high-end care monitorizeaza si controleaza mai multi parametri pentru a asigura un nivel ridicat de confort: temperatura, iluminare si umiditate. Nu-i asa ca e mai mult decat ti-ai imaginat vreodata?

Casa universitatea maryland

Case verzi cu un design deosebit.

Casa in Las Vegas

Si Universitatea din Nevada, Las Vegas, ne prezinta o casa construita ultra-eficient care utilizeaza energia solara si conserva apa. Au denumit-o DesertSol deoarece este proiectata sa reziste la vremea din desert. Cele 30 de panouri solare PV genereaza suficienta energie pentru a asigura racirea, incalzirea, iluminarea cu LED-uri si buna functionare a aparatelor electrice si electrocasnice pe care le gasim in orice casa obisnuita. Apa de ploaie si umiditatea sunt colectate pentru a fi folosite la racire si irigare. Sistemul de incalzire prin pardoseala utilizeaza apa pentru transferul de caldura, deoarece este de 20 de ori mai eficient decat aerul. Casa a primit certificarea LEED Platinum pentru cladire verde.

desert sol las vegas

Casa Radianta

Acesta este un alt design de casa verde, proiectat de Universitatea Santa Clara, care dovedeste ca eficienta energetica nu trebuie sa fie foarte costisitoare. Un sistem feroviar integreaza panourile fotovoltaice in structura acoperisului. Sub panouri exista un sistem de racire pasiv care le imbunatateste eficienta. Interiorul este spatios si stralucitor datorita ferestrelor mari. Un rezervor primeste caldura de la un panou solar termic, obtinand astfel apa calda pentru locatarii casei.

casa radianta

Utilizand avantajele climatului si a conditiilor locale, designerii pot incorpora incalzirea solara, racirea si strategiile de amenajare a teritoriului, astfel incat o casa sa devina cat eficienta din punct de vedere energetic. Intentia este de a reduce consumul de energie la domiciliu, intr-un mod cat mai eficient posibil.

Afla mai multe despre modul in care functioneaza panourile fotovoltaice de aici.

Solarcenter este o companie cu peste 10 ani experienta in domeniul energiei regenerabile si cu peste 20 de ani in domeniul instalatiilor energiei termice.

Solarcenter este Service Partner Fronius (lider mondial pe piata invertoarelor) si importatori ai panourilor solare Westech Solar, Amerisolar si LG. Parteneriatele cu companii recunoscute la nivel international si volumele mari realizare in cei peste 20 de ani de experienta, ne permit sa oferim clientilor nostri un raport calitate pret foarte bun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *