Casa inteligenta automatizata si aparate electrocasnice inteligente

automatizare casa sistem loxone
Cel mai bun proiect de casa inteligenta, sistem Loxone
24/02/2016
beneficii automatizare casa inteligenta Loxone Smart House
Viata intr-o casa inteligenta. Ghidul unei familii ocupate
25/10/2016
Show all

Casa inteligenta automatizata si aparate electrocasnice inteligente

aspirator controlat de telefon dyson

In zilele noastre, suntem la doar o atingere distanta de orice activitatea curenta. De la plati prin online banking pana la pornirea masinii de spalat rufe; putine sunt lucrurile pe care nu le putem controla printr-un smartphone. Casele inteligente sunt astazi cel mai fierbinte subiect in intreaga lume, iar noi iti prezentam sistemul Loxone. 

Aparatele electrocasnice inteligente cu sistemul Loxone

Chiar si aparatele electrocasnice au devenit inteligente: espressoare de cafea, aspiratoare sau masini de spalat. Interactiunea umana nu mai este obligatorie – cu aplicatia potrivita inregistrata pe telefonul tau, nu mai este nevoie sa parasesti patul cald de dimineata pentru a-ti pregati cafeaua, pranzul se pregateste in tihna in timp ce tu esti inca la birou sau casa ta se auto-curata in timp ce te relaxezi sambata in pat.

Aspiratorul Dyson 360grade, poate fi monitorizat si ajustat de pe aplicatia telefonului.

aspirator controlat de telefon dyson

Aspiratorul Dyson 360grade, spre exemplu, este un robot „inteligent” cu o tehnologie incorporata care il face capabil sa „vada” la unghi de 360grade. Dupa 16 ani de cercetare si dezvoltare intensa, Dyson a lansat noul aspirator robot din Tokio in august 2015. Asteptarile sunt ca produsul sa fie o lovitura pentru piata din Hong Kong in 2016.
Fondatorul Dyson, James Dyson, adauga: „Am dezvoltat un concept unic 360grade, care permite robotului nostru sa stie unde se afla, unde a fost si unde mai trebuie curatat”.

Aceste detalii pot fi monitorizate chiar din aplicatia telefonului. „Puteti utiliza aplicatia pentru a verifica performanta robotului, cat de bine curata, cat de eficient este, iar daca exista erori de orice fel, veti fi de asemenea informati prin intermediul aplicatiei”

Pentru bucatarie, compania britanica Smarter’s iKettle a conceput, primul ceainic Wi-Fi din lume. Atunci cand ceainicul este conectat la Wi-Fi, utilizatorii pot fierbe apa sau infuza o ceasca de ceai cu o simpla apasare pe ecranul tactil al telefonului lor.

ceainic wi fi

Cu o casa automatizata cu un sistem Loxone, grijile precum incendii, inundatii sau alte conditii exceptionale, pot fi date uitarii.

casa inteligenta automatizata

Pentru cei care doresc sa-si controleze aparatele, chiar si atunci cand nu sunt acasa, companiile Belkin si WeMo au lucrat impreuna la crearea unui cuptor inteligent (care gateste lent mancarea) si o cafetiera inteligenta. Aplicatia de pe telefon, permite utilizatorilor accesul de la distanta la aragazul si la cafetiera lor, putand astfel programa si monitoriza procesele, modifica temperatura sau opera pe alte functii de gatire.

Pentru a considera un produs ca fiind „smart”, acesta trebuie sa fie extrem de convenabil, usor si facil de folosit de catre utilizator.

Casa inteligenta Loxone cu electrocasnice inteligente

Daca doriti ca toate electrocasnicele „inteligente” sa va fie integrate intr-un sistem automatizat al casei, va recomandam Loxone, care, pe langa integrarea deplina a echipamentelor in uzul curent, permite sincronizarea temperaturii, controlul iluminatului, divertisment la domiciliu si elemente de securitate, alaturi de multe alte lucruri. Citeste mai multe despre casa inteligenta automata cu Loxone.
In loc de 20 de aplicatii diferite pentru 20 de dispozitive diferite, Loxone este capabil sa le integreze pe toate intr-un sistem coerent si simplu de utilizat.

case-inteligente-structura

Mai mult decat atat, „Casa inteligenta va ofera acces 24/7 la propria casa, astfel incat sa aveti liniste stiind exact ce se intampla, chiar daca nu sunteti fizic acolo” spune Phillipp Schuster, director general Loxone UK.

Cu un sistem complet automatizat „sistemul Loxone, monitorizeaza si raspunde in mod automat la lucrurile care se petrec in jurul casei: niveluri de lumina, conditii de temperatura, foc, conducte de apa sparte si mai mult”, adauga Shuster „se trimit instant alerte daca ceva nu functioneaza bine in casa”.
Loxone utilizeaza aplicatii compatibile cu Android sau iOS. „Noi credem ca switch-urile si senzorii sunt ochii si urechile unei case inteligente, iar recomandarea noastra este de a avea un comutator cu senzor de temperatura si senzor de miscare in fiecare camera” spune Shuster.
Dincolo de confortul evident, casa te poate deveni si una mai sigura. Nu mai este nevoie sa va faceti griji daca ati uitat plita sau placa de intins parul pornite.

Viitorul este asadar luminos pentru industria caselor automatizate.

Din ce in ce mai multi proprietari de case cer solutii pentru a-si optimiza modul in care caselor lor sunt „locuite”, ca urmare a cresterii preturilor la energie.

Cat de sigura este casa inteligenta?

Beneficiile unei case inteligente sunt cu siguranta din belsug, dar este usor de inteles de ce v-ati putea simti in pericol atunci cand atat de multe date personale sunt disponibile in lumea virtuala.

„Conceptul de hacking nu este unul nou in epoca digitala” spune Philipp Schuster, director general Loxone UK. Exista insa, pasi simpli care pot fi urmati pentru a va asigura ca locuinta nu ajunge la indemana hackerilor.
Unul dintre pasi ar fi, utilizarea de parole complexe. Daca parola este „parola1″, este cu siguranta momentul pentru o schimbare.
Un alt sfat ar fi acela de a instala un firewall si de a dezactiva redirectionarea port a routerului de retea.
Daca decideti ca este momentul sa aveti acces de la distanta la casa dvs,, este necesara crearea unei retele virtuale private (VPN), mai degraba decat deschiderea porturilor in router.

Solarcenter este partenerul Silver pentru Loxone Smart Home – automatizari case inteligente.

Sistemul Loxone pentru o casa inteligenta se proiecteaza personalizat in functie de nevoile, cerintele si bugetul clientului.

Daca securitatea ta si a celor dragi tie, economisirea contiunua de energie si simplificarea activitatilor de rutina sunt aspecte importante pentru tine te invitam la o sedinta de consultanta gratuita. Datele noastre de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *