generator electric panouri solare
KaliPAK, generator electric echipat cu panouri solare fotovoltaice
22/01/2015
furnizare energie electrica liberalizarea pietei
Companiile din Romania isi pot schimba furnizorul de energie electrica
05/02/2015
Show all

Casa Verde

lista dosare aprobate casa verde 2011

Casa Verde este un program guvernamental de finantare nerambursabila a instalarilor sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Programul este administrat de Administratia Fondului de Mediu si se adreseaza persoanelor fizice care pot primi urmatoarele finantari:
– pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
– pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat;
– pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

COMPANIA SOLARCENTER OFERA CONSULTANTA TUTUROR BENEFICIARILOR PROGRAMULUI CASA VERDE 2011

…care au fost declarati eligibili si au fost contactati de AFM pentru semnarea contractelor de finantare. Totodata, va oferim cele mai performante si eficiente panouri solare termice si panouri fotovoltaice pentru toti cei care ati optat in proiectele depuse pentru tipul acesta de instalatii.

Cheltuielile eligibile sunt:
• cheltuieli cu achizitia de instalatii pentru producerea de energie termica, inclusiv instalatii pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie regenerabila;
• cheltuielile cu montajul si punerea in functiune a sistemului, efectuarea, verificarea probelor si incercarilor;
• taxa pe valoarea adaugata (TVA).
• sunt eligibile numai cheltuieli efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă.

Tipuri de proiecte finantate prin program:
– instalarea de panouri solare
– instalarea de pompe de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat
– centrale termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice.

Pentru semnarea contractului beneficiarul se prezintă la APM la care a depus cererea de finanţare, cu urmatoarele documente actualizate:
a. Extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat -în original;
b. Extras de cont bancar, valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni) – în original;
c. Copie CI a beneficiarului (titular contract);
d. Procura notarială (dacă este cazul) – în original;
e. Autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul) – în original sau în copie legalizată.

Ce documente trebuie depuse în vederea decontării?
– cererea de tragere completată integral prin tehnoredactare computerizată şi semnată de beneficiar;
– contractul de execuţie, în copie legalizată;
– factura fiscală/facturile fiscale, în copie (se va/se vor prezenta şi în original, în vederea certificării conformităţii de către personalul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului responsabil cu derularea Programului);
– documente bancare privind achitarea facturilor fiscale prezentate (extrase de cont cu viza instituţiei financiar bancare însoţite de OP-uri) şi/ sau chitanţa;
– proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în original;
– certificatul de garanție emis de producător pentru instalație, în copie;
– un plic pe care se va completa numele şi adresa completă a solicitantului, titlul programului: „Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”, precum şi numărul şi data contractului de finanţare nerambursabilă în baza căruia se solicită decontarea.

Din cele 21.293 de dosare depuse si analizate in cadrul Programului Casa Verde 2011, 16.937 au fost acceptate şi 4.556 respinse.
La finele anului 2014, ministrul Mediului Attila Korodi, declara:”Aşa cum am anunţat iniţial, anul acesta finalizăm toate dosarele din acest program şi creăm toate condiţiile pentru a se putea demara, încă de la începutul anului viitor, o sesiune nouă de proiecte. «Casa Verde» trebuie regândită, deoarece tehnologiile au evoluat şi sunt disponibile mai multe soluţii pe piaţă, însă cred în continuare că acest program reprezintă o soluţie optimă pentru protecţia mediului, reducerea emisiilor de CO2 şi a efectelor schimbărilor climatice, precum şi în ceea ce priveşte eficienţa energetică”. Asadar exista sperante ca dupa 4 ani, programul Casa Verde sa fie din nou functional. Daca doriti sa fiti informati cu privire la noutatile pe acest subiect, va rugam sa va abonati la Newsletter-ul nostru.

Vezi lista cu numele beneficiarilor, persoane fizice, din Maramures, care au dosarele aprobate si care ne pot contacta pentru consultanta si achizitia de echipamente: 

lista dosare aprobate casa verde 2011

lista dosare aprobate casa verde 2011 maramures

program casa verde lista proiecte aprobate maramures

program casa verde lista proiecte aprobate maramures 1

program casa verde lista proiecte aprobate maramures 2

program casa verde lista proiecte aprobate maramures 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *