Cel mai bun proiect de casa inteligenta, sistem Loxone

grafic estimare
Previziuni pentru panouri solare fotovoltaice
06/02/2016
aspirator controlat de telefon dyson
Casa inteligenta automatizata si aparate electrocasnice inteligente
11/03/2016
Show all

Cel mai bun proiect de casa inteligenta, sistem Loxone

automatizare casa sistem loxone

automatizare casa sistem loxone

In anul 2012, sistemul de automatizare case Loxone a castigat marele premiul al competitiei germane pentru case inteligente, la categoria „Cel Mai Bun Proiect”.  Premiul a fost acordat pentru proiectul „The Brown Box” o casa inteligenta dotata integral cu sistem Loxone.  Va prezentam mai jos proiectul casei castigatoare, speram sa fie o buna sursa de inspiratie!

Casa de 240mp, ridicata in 2008, a fost construita pentru nevoi familiale. Scopul automarizarii casei a fost de a face viata cat mai usoara locatarilor ei. Casa este dotata cu o multime de functii practice, adaptate nevoilor proprietarilor. Aceste functii sunt accesibile, usor de configurat si fac pur si simplu mai usoara viata de zi cu zi. Piesa centrala a proiectului o constituie Miniserverul, care este capabil sa controleze de la jaluzele, home cinema, pana la lumina din sauna, facand astfel casa mult mai confortabila pentru proprietarii sai.

Sumarizarea proiectului de casa inteligenta Loxone

Localizata aproape de centrul orasului, casa a fost ridica pe fundatia unei case vechi din 1960, fiind o adevarata senzatie atat in interior cat si in exterior. Nefiind multumit de instalatiile existente, proprietarul a decis inlocuirea tuturor instalatiilor cu echipamentele Loxone.

familie proiect casa inteligenta loxone

Ce cuprinde casa inteligenta?

Jaluzele care se adapteaza la conditiile meteo

Dimineata se deschid automat si capteaza soarele, astfel lumina si caldura diminetii intra in casa. In jurul pranzului, in functie de temperatura din camera si de soarele de afara, jaluzelele se vor inchide incet si vor umbri casa, seara urmand sa se inchida complet pentru a oferi intimitatea necesara unui camin. In mod evident jaluzelele pot fi ajustate in orice forma manual cu un comutator sau cu un iPhone.

proiect casa inteligenta

„Bine ai venit” intimidate! Functia de “Buna Seara”

Desi casa este bine pozitionata departe de ochii indiscreti, dupa ce se lasa seara, nevoia de intimitate devine mai mare. De indata ce apune soarele jaluzelele pentru camerele cu vedere la strada, coboara pentru a bloca vederea din exterior. In felul acesta, jaluzelele isi fac singure treaba in fiecare seara.

proiect-smart-house

Cucurigu- Functia de „Buna Dimineata”

In fiecare dimineata, pe masura ce se face lumina, jaluzelele sunt fie ridicate automat, fie setate pe modul de „umbra”, in functie de camera.

Aceasta functie este declansata de indata ce lumina de afara ajunge la intensitatea in care nu mai este nevoie de lumini artificiale in interior. MiniServerul este capabil sa discearca intre zilele lucratoare si zilele nelucratoare, astfel ca, functia se declanseaza dimineata la ora 07.00 in zilele lucratoare si la ora 08.00 in zilele nelucratoare.

functia cucurigu loxone

„La Revedere racoare”

Se discuta adesea daca inchiderea tuturor jaluzelelor/perdelelor ajuta cu adevarat in izolarea casei. Daca deschideti o ferastra atunci cand jaluzelele exterioare sunt inchise, se poate cu adevarat simti efectul lor de izolare- mai ales atunci cand bate vantul si cand miscarea aerului este mai mica.

„Tine-ti soarele la distanta”- umbrire automata

Pentru zilele fierbinti de vara, Loxone a fost configurat pe functia de umbrire automata, pentru a oferi exact nivelul de umbrire dorit.  Prin utilizarea acestei functii relativ simple, puteti folosi jaluzelele exact in scopul pentru care au fost concepute- pentru a face umbra.

Fiecare fereastra este gestionata separat de Miniserver, cand soarele ajunge in partea de sud-est a casei, in dimineata, toate jaluzelele din acea zona se activeaza. Lamelele jaluzelelor sunt stranse doar atat cat este necesar pentru a opri lumina directa a soarelui care ar putea duce la supra-incalzirea casei.  Chiar si atunci cand nu sunteti acasa, jaluzelele se gestioneaza singure, astfel inca atunci cand reveniti acasa sa nu gasiti o casa supraincalzita.

poza 7 1Fereastra de deasupra dusului

Functia aceasta nu este una prea interesanta, dar este una din functiile preferate ale proprietarilor casei castigatoare.  Deasupra dusului se afla o mica fereastra care poate fi usor deschisa pentru aerisirea rapida a camerei de baie. Cu toate acestea, atunci cand jaluzelele sunt automat inchise seara in toata casa, deschiderea ferestrei nu rezolva problema aerisirii. Dorinta proprietarilor a fost ca la deschiderea ferestrei  cand jaluzelele sunt inchise, sistemul sa ridice automat jaluzelele. In clipa in care fereastra este inchisa, jaluzelele se inchid automat. Acest lucru ii scuteste pe proprietari de necesitatea de a apasa pe un comutator- totul este simplu si mai ales foarte eficient.

Butonul de „Noapte Buna”

Aceasta este unul dintre cele mai utilizate functii ale casei inteligente- buton utilizat zilnic.

poza 9 1

 Sauna controlata prin iPhone

Dupa o zi activa de schi, sistemul permite pornirea saunei direct de pe iPhone, astfel ca, de indata ce ati ajuns acasa va puteti bucura imediat de confortul saunei din caminul dvs. Temperatura, umiditatea, iluminatul si muzica sunt setate exact asa cum le preferati.

Sistemul de alarma

Cand iesiti din casa, detectoarele de miscare sunt setate ca senzori de alarma. In ce priveste casa inteligenta pe care o avem in discutie, daca cineva neautorizat ajunge in casa, alarma porneste, se aprind toate luminile din casa, se deschid jaluzelele iar sistemul audio va rula o melodie a formatiei Rammstein la volum maxim. In acelasi timp, proprietarii primesc un apel telefonic , fiind anuntati ca persoane neautorizate au intrat in casa lor; in cazul unei alarme false, sistemul poate fi resetat direct de pe telefon.

telecomanda sistem casa inteligenta loxone 1

Avertizare de umiditate

In unele incaperi se masoara umiditatea (ex.in camera unde se usuca hainele sau in baie). Daca umiditatea atinge un nivel ridicat pentru o anumita perioada veti primi automat un email. In cazul in care umiditatea a atins un nivel alarmant, veti primi automat un telefon care sa anunte acest lucru.

OPTIUNI FAVORITE SISTEM LOXONE

Sistemul home-cinema si bunicile

Una dintre functiile favoritele ale proprietarilor casei castigatoare. Atunci cand bunicii vin in vizita sa aiba grija de copii, le este interzis bunicilor sa se uite la TV.

Muzica Smart & Sonos

Solutia centrala pentru muzica din intreaga casa este Sonos. Muzica poate fi controlata cu Sonos Controller sau cu aplicatia Sonos.  Pentru a rula muzica favorita usor si rapid, puteti utiliza butoanele traditionale pentru cele mai importante sarcini:

 •           Volum mai tare / mai incet;
 •           Redare/Pauza;
 •           Urmatoarea melodie

Anumite zone din casa sunt setate automat sa porneaza muzica in clipa in care este simtita prezenta umana.  De asemenea, in fiecare dimineata in baie ruleaza postul de radio favorit al proprietarilor.

poza 12 1

Lumina perfecta asigurata de scene de iluminat

De-alungul intregii case s-au stabilit diferite scene de iluminat, atat pentru a economisi energia electrica cat si pentru a profita la maxim de fiecare corp de iluminat din casa. Lucru care cu siguranta nu s-ar fi intamplat daca fiecare lumina ar fi fost controlata de propriul comutator. In bucatarie, s-au montat spre exemplu nu mai putin de 5 circuite de iluminare diferita, atribuite in diferite scene.

Incaperi cu temperatura controlata

Sistemul central de control al energiei termice are grija de temperatura din fiecare camera.
Indiferent de temperatura de afara si de cantitatea de lumina intrata in casa, sistemul automat de incalzire se asigura ca aveti in permanenta nivelul optim de caldura in casa. In ce priveste casa inteligenta analizata, temperatura din dormitor este setata tot timpul la 18 ° C iar temperatura din living la 23 ° C.

Sistemul central de inchidere

Prin apasarea butonului central, ne asiguram ca la plecarea din casa, toate luminile si aparatele sunt oprite si ca alarma este setata.
Caracteristica unica: pentru a nu fi nevoiti sa va plimbati prin toata casa pentru a activa sistemul central de inchidere, orice buton din casa „devine” butonul central prin apasarea tripla a acestuia- asadar aveti practic aceasta functie intotdeauna la indemana.

Inchiderea tuturor luminilor din casa inteligenta

Una dintre optiunile favorite ale locatarilor: daca apasati de doua ori pe orice intrerupator din casa, se vor inchide automat toate becurile din casa- economisind astfel timp cu cautarea comutatorului lasat pornit.

O pata de culoare

De-a lungul casei s-au instalat lumini cu LED-uri colorate pentru a sublinia principalele caracteristici ale casei. Acestea sunt controlate fie prin secvente automate sau cu scene de iluminat. Alegerea culorii este facuta fie in mod automat sau cu un buton traditional- nu este nevoie de un controler separat.

sistem automatizare casa loxone

Ai acces la casa de la mile distanta

Un firewall si o adresa IP fixa, iti permite sa-ti accesezi usor casa oriunde din lume. Ideal daca doriti sa porneasca sistemul de incalzire inainte de a ajunge acasa, pentru a permite curierului sa intre in casa sau sa pregateasca sauna atunci cand va intoarceti de la schi.

Deschiderea usilor de la distanta

Integrand usa de la garaj cu usa de la intrare si usile laterale, puteti permite unui curier sa intre si sa faca o livrare in timp ce voi sunteti plecati la serviciu. De asemenea, optiunea este utila chiar si pentru situatiile in care un vecin doreste sa imprumute un burghiu sau rudele doresc sa treaca sa va lase o gustare pentru cina.

Ecranul de control- Ai inchis toate usile si ferestrele?

De cate ori nu vi s-a intamplat sa plecati de acasa (pentru o vacanta/la serviciu) si ati ramas cu impresia ca ati lasat usile sau ferestrele deschise? In casa inteligenta Loxone aceste verificari pot fi efectuate rapid de la un ecran de control, unde utilizatorul poate verifica daca usile, ferestrele sau luminile au fost inchise. 

smart house interfata loxone

Avertizare! Ai lasat usa de la garaj deschisa!

Pentru ca garajul nu este vizibil din living room-ul casei inteligente analizate, proprietarii si-au activat functia de a fi anuntati in cazul in care usa de la garaj a fost uitata deschisa. Daca pana la apusul soarelui usa de la garaj nu a fost inchisa, incepe automat un cronometru. Daca usa este inca deschisa dupa doua ore, proprietarii primesc automat un apel pe mobil spunandu-le sa inchida usa de la garaj.

garaj smart house

Interfata utilizatorului

Cu interfata ca iPad, iPhone sau calculator, dispuneti de o metoda simpla de a accesa toate functiile si setarile casei.  Proprietarii casei inteligente analizate, folosesc de multe ori iPhone sau iPod ca un control simplu de la distanta.

Inchiderea automata a usilor

Pentru un plus de securitate, toate usile exterioare sau portile exterioare, care sunt conectate direct la sistemul electric al casei, sunt automat inchise noaptea.  Sistemul inchide automat usile, pentru a nu risca lasarea la intamplare a unei usi deschise.

Ce se intampla in rezervorul de ploaie? Nu e un secret atunci cand aveti o casa inteligenta!

Nivelul apei in rezervorul de apa de ploaie este monitorizat continuu cu un senzor adecvat. In cazul in care nivelul apei este scazut, atunci pompa este oprita automat pentru a preveni functionarea acesteia pe uscat. Toate aceste informatii sunt transmise prin e-mail.

Prognoza meteo o casei inteligente

Prognoza meteo primita este calcula exact pentru casa inteligenta. Asadar, sistemul este capabil a transmita temperatura exacta in prezent, precum si o previziune pentru urmatoarele doua zile: toate aceste date putand fi accesate de pe iPhone sau iPad. Ce este fantastic este ca datele referitoare la vreme nu sunt transmise doar cu scop de informare- datele referitoare la lumina soarelui de exemplu, este utilizat pentru a decide daca este sau nu momentul pentru activarea umbriri automate.

Solarcenter este partenerul Loxone Smart Home – automatizari case inteligente 

Sistemul Loxone pentru o casa inteligenta se proiecteaza personalizat in functie de nevoile, cerintele si bugetul clientului.

Daca telefoanele noastre sunt smart, casele noastra de ce n-ar fi si ele smart?

Daca securitatea ta si a celor dragi tie, economisirea contiunua de energie si simplificarea activitatilor de rutina sunt aspecte importante pentru tine te invitam la o sedinta de consultanta gratuita. Datele noastre de contact.

 

2 Comments

 1. Mihai Radu spune:

  Buna ziua
  Sunt interesat de un sistem casa inteligenta
  – sistem alarma
  – monitorizare temperatura casa( centrala cu calorifere)
  – 2 senzori gaz( centrala si plita)
  – 3 senzori inundatie
  – electrovalve inchidere gaz si apa la parasirea locuintei
  – intrrupator inchidere electricitate la parasirea locuintei cu exceptia frigider, centrala termica
  – 4 camere supraveghere curte si sistemul
  – irigare automata curte (65mp)
  – interfon
  Montajul are loc in Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *