Cele mai bune rezultate prin maximizarea invertorului

intersolar europe
Un interes tot mai mare pentru Intersolar Europe
11/05/2018
marime panouri solare
Cata energie electrica produce un panou solar?
04/06/2018
Show all

Cele mai bune rezultate prin maximizarea invertorului

panouri solare

Doriti ca sistemul de panouri fotovoltaice sa produca cea mai mare cantitate de energie? Cresterea cantitatii de energie produsa, folosind o tehnica cunoscuta sub numele de “maximizare”, va poate ajuta sa va asigurati ca beneficiati la cote maxime de sistemul dumneavoastra.

Ce este maximizarea invertorului?

Maximizarea are loc atunci cand instalati matricea solara ce are capacitatea de a genera mai multa energie electrica decat capacitatea maxima de iesire a invertorului. De exemplu, puteti asocia o matrice de panouri solare de 6kW cu un invertor de 5kW (presupunand ca functioneaza in siguranta cu parametrii de tensiune al invertorului).

Cum functioneaza maximizarea?

In primul rand, este important sa intelegem cum functioneaza panourile solare pe parcursul unei zile, de asemenea si pe o perioada de 12 luni. Rar se va intampla sa obtineti o iesire de 3kW dintr-o matrice solara de 3kW. Acest lucru se datoreaza faptului ca panourile solare produc in general aproximativ 80% din capacitatea lor nominala de iesire in mijlocul unei zile de vara. Chiar mai putin in timpul unei zile bune dinafara sezonului. Nu uitati faptul ca aceasta capacitate va scadea si de-a lungul anilor, pe masura ce panourile se degradeaza.

Impreuna cu diferentele sezoniere ce apar ca urmare a numarului redus de lumina pe zi, rezultatul matricei solare depinde si de factori precum:

  • Umbra sau praful de pe panourile solare;
  • Nivelul de umiditate;
  • Temperaturile zilnice;
  • Culoarea si orientarea acoperisului.

Apoi, trebuie sa privim modul in care panourile solare sunt de fapt evaluate. Sistemul de determinare a puterii maxime a panoului solar este masurat folosind “Conditiile standard de testare”. Aceasta implica directionarea a 1000 wati pe mp de lumina intr-un panou perfect perpendicular, intr-o camera cu temperatura controlata. Toate acestea dar si asigurand o temperatura de 25 grade Celsius celulei, fara pierderi din cauza oricarui tip de degradare.

panouri solare

Alegeti maximizarea invertorului pentru a creste puterea energiei solare

Panourile solare genereaza curent electric pe care invertorul il transforma in AC. Avand in vedere probabilitatea ca o instalare obisnuita a panoului solar, sa produca numai 50-80% din nivelul sau maxim, este logic sa optam pentru cresterea capacitatii si pentru a compensa deficitul. Deci, in loc sa conectati panourile de 5kW la un invertor de 5kW, va recomandam sa maximizati cu panouri de 6kW, pentru a maximiza cantitatea de energie utilizata de sistemul dvs.

Invertoarele de inalta calitate pot accepta mai multa energie DC decat capacitatea maxima de AC pe care este specific sa le emita. Atunci cand sunt maximizate, invertoarele vor creste tensiunea si vor scadea cantitatea de curent electric care circula prin panoul solar. Acest lucru impiedica iesirea sa depaseasca nivelul maxim de AC pe care invertorul a fost proiectat sa o faca. Amintiti-va de asemenea ca invertorul va permite o cantitate putin mai mare de energie provenita de la panouri, decat puterea maxima de iesire AC, ceea ce evita si pierderile de conversie in invertor.

Beneficiile maximizarii invertorului

Maximizarea invertorului este deosebit de benefica, mai ales daca aveti panourile situate pe diferite orientari ale acoperisului. Este la indemana si daca aveti acces la optiunile de utilizare programate in functie de timp. Puteti astfel sa prelungiti numarul de ore in care sistemul dvs produce energie electrica in perioadele stabilite de voi.

Beneficiile financiare sunt probabil mai mari pentru instalatiile noi, deoarece pretul panourilor este in scadere, iar costurile de instalare sunt compensate de cresterea productivitatii care vine cu o gama mai mare de panouri solare.

Suport si consultanta in maximizarea invertorului

Primul pas in maximizarea invertorului dvs este sa contactati echipa de specialisti Solarcenter pentru a va studia nevoile specifice. Deoarece fiecare situatie este diferita, trebuie sa solicitati sfaturile expertilor care tin cont de specificatiile si detaliile dumneavoastra.

Daca doriti obtinerea unor rezultate maxime din invertorul dvs, luati legatura cu noi pentru a va oferi mai multe informatii.

Puteti sa ne contactati la numerele de telefon 0744 553 095, 0730 081 961 sau pe e-mail: office@solarcenter.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *