Companiile din Romania isi pot schimba furnizorul de energie electrica

lista dosare aprobate casa verde 2011
Casa Verde
02/02/2015
parc solar apple
Apple isi construieste parc solar fotovoltaic cu 850 milioane dolari
20/02/2015
Show all

Companiile din Romania isi pot schimba furnizorul de energie electrica

furnizare energie electrica liberalizarea pietei

In România, orice companie (persoana juridică) poate să opteze pentru schimbarea furnizorului de energie electrică, în condiţiile în care piaţa este liberalizată. Legea nr.123/2012 permite schimbarea furnizorului de energie electrică într-un termen de maximum 21 de zile, dacă nu vă convin condiţiile contractuale şi tarifele pe care le aveţi la actualul furnizor. Totuşi, puţini administratori de companii sunt informaţi în acest sens.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are publicat pe propriul website lista firmelor furnizoare de energie electrică şi gaz metan, care activează pe piaţa cu amănuntul. Intraţi pe prima pagină la www.anre.ro, apoi în secţiunea „Info consumatori”. La pagina deschisă intraţi pe „Operatori economici”, iar în subcapitolul „Energie electrică” intraţi pe „Furnizare către consumatori”. In acest moment sunt 53 de companii licenţiate să furnizeze energie electrică. Pot solicita oferte de preţ şi negocia doar persoanele juridice. Clienţii persoane fizice pot aplica doar din 01.01.2017, în contextul legii actuale.

furnizare energie electrica liberalizarea pietei

Principalele modificări aduse în favoarea consumatorilor de Ordinul ANRE nr. 105/2014 față de vechea procedură:
– posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică
– scurtarea procesului de schimbare a furnizorului, creându-se condiţiile de încadrare în termenul de 21 de zile impus de Directiva 72/2009/CE pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum
– dreptul clientului final de a denunţa unilateral contractul de furnizare, cu respectarea condiţiilor contractuale
– eliminarea posibilității suspendării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, ca urmare a neachitării facturilor de energie electrică.
– prevederea explicită a faptului că procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice.

Compania noastră vă oferă consultanţă în cadrul procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, punându-vă la dispoziţie şi oferte ale altor companii furnizoare. In majoritatea cazurilor, puteţi obţine reduceri ale costurilor cu energia de până la 30%, în funcţie de nivelul de consum anual. Este necesar transmiterea datelor societăţii şi preferabil copia unei facturi pentru identificarea clientului în sistem.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre avantajele liberalizării pieţei de energie pentru compania dumneavoastră şi să primiţi mai multe oferte de la alţi furnizori de energie, vă stăm la dispoziţie. Găsiţi datele de contact în secţiunea „Contact” a site-ului sau ne puteţi scrie direct pe Chat, în colţ dreapta jos a paginii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *