Controlul umiditatii casei tale

Targ Rivulus Dominarum Varvedo Levente Solarcenter
Solarcenter Romania la expozitia „Energii Regenerabile si Alternative” 2017
09/05/2017
panouri fotovoltaice comparatie
Panouri fotovoltaice monocristaline si policristaline (diferente si asemanari)
19/06/2017
Show all

Controlul umiditatii casei tale

controlul umiditatii casei tale

3 lucruri pe care e important sa le cunosti pentru a putea mentine controlul umiditatii casei tale. Afla cum Loxone Smart Home iti poate veni in ajutor

O familie tipica aduna11 litri de apa zilnic in interiorul casei lor. Tineti-va bine! Doar prin respiratie si transpiratie! In plus, producem nivele ridicate de abur atunci cand gatim, facem dus sau spalam haine. Umiditatea prea inalta sau prea joasa poate provoca reale problem de sanatate dar si problem pentru cladire. In special casele sau apartamentele tocmai construite se lupta cu umiditate in cazul in care camerele nu s-au uscat sufficient. Umiditatea fiind prea mare, mucegaiul isi face cu usurinta apararitia; el nu doar ca se tine ca un scai si se lasa greu dus, dar poate provoca probleme serioase de sanatate pentru locuitori. Potrivit EPA, Agentia pentru Protectia Mediului, calitatea aerului din interior, se numara printre cele mai importante amenintari la adreasa sanatatii mediului. Laboratorul national al Statelor Unite estimeaza costuri medicale anuale associate astmului (atribuit expunerilor la umiditate sau mucegai), se ridica la 3.5 miliarde de dolari. Desigur, aceste costuri nu include deteriorarea cladirii.

3 lucruri de stiut despre controlul umiditatii

  1. Ce este umiditatea si ce inseamna umiditatea relativa?

Umiditatea apare atunci cand aerul umed atinge o suprafata rece.  O parte din aceasta umiditate rezultata paraseste atmosfera si devine lichida sau se condenseaza.  Sunt sigur ca ati vazut de multe ori ferestre care colecteaza apa in interior sau pe pervaz. Acest lucru se intampla pretutindeni: in pereti, in pod, in mobilier sau chiar sub covor. Daca nu opresti din timp umiditatea prea ridicata, atunci aceasta va provoca mucegai, care la randul lui duce la reactii alergice sau vatamari ale locuintei tale.

Cand vorbim de umiditate, ne referim de fapt la umiditatea relatixa. Umiditatea relative este cantitatea maxima de apa pe care aerul o poate absorbi si depinde de temperature aerului.

  1. Care este nivelul ideal de umiditate dintr-o incapere

Umiditatea unei case are un effect deosebit asupra starii generale bune. Umiditatea relative ideala pentru sanatate si confort este situate in 40% si 60%. Cu toate acestea, e important sa stii ca aerul rece in lunile de iarna nu poate tine mult vaporii de apa. Mentinerea nivelului de umiditate sub 40% pe timp de iarna rece este chiar potrivit. Prea multa umiditate in lunile reci de iarna poate cauza problem la materialele de constructii utilizate.

Ca sa ramai in indicatorii optima de umiditate, iti recomandam instalarea senzorilor de umiditate Loxone.

    3. Cum functioneaza un dispozitie de control al umiditatii in casa?

 

Umiditatea interioara este influentata de multi factori. Printre cei mai important sunt: circulatia aerului si configuratia de incalzire/racier a casei pe care o puteti automatiza. Dispozitivul Loxone Smart Home poate face cateva lucruri extreme de utile in timp ce monitorizeaza umiditatea, care iti vor veni ca un mare ajutor.

Luam exemplul unei case in care s-a instalat acest sistem intelligent

Beneficiul 1: Monitorizarea umiditatii

controlul umiditatii loxone

In aceasta casa exista o toaleta pozitionata intr-un colt al casei. Datorita faptului ca aerul rece inconjoara din exterior incaperea, aceasta este mult mai rece decat alte incapere. Astfel ca, aceasta incapere, prezinta un risc de deteriorare ca urmare a umiditatii ridicate.
Pentru a preveni deterioarea, am instalat senzorul de temperature si umiditate si l-am integrat intregului echipament Smart Home. Daca umiditatea din toaleta este prea mare, Loxone Smart Home va active automat ventilatia si o va mentine pana cand nivelul de umiditate va fi in ordine.

Beneficiu 2: Control automat al ventilatorului

controlul umiditatii loxone

Elicele ventilatorului sunt si acestea complet automatizate. Ele se vor porni cand intri in baie. Acelasi lucru sic and faci dus sau baie, ventilatorul va ramane pornit pana cand nivelul de umiditate este cel optim.

Beneficiu 3: Analize in timp real ale umiditatii

notificari automate loxone umiditate

In alt camera, am folosit senzorul incorporate Loxone Touch si Loxone Touch pure. Acestea fiind instalate in toate incaperile, putem cu usurinta monitoriza temperatura si umiditatea din intreaga casa. De asemenea, am setat notificare care ne avertizeaza pe Smartphone cand umiditatea este prea mica sau prea mare pentru mai mult de o ora. In acest fel, nu primim alarme false atunci cand facem dus sau deschidem fereastra ca avem impresia ca ar fi nevoie de aer proaspat.

Loxone prin partenerul sau Solarcenter Romania te ajuta sa pastrezi umiditatea la nivelul optim.
Solarcenter este partener Silver Loxone Smart Home in Romania- automatizari case inteligente

Sistemul Loxone pentru o casa inteligenta se proiecteaza personalizat in functie de nevoile, cerintele si bugetul tau.

Daca securitatea ta si a celor dragi tie, economisirea continua de energie, simplificarea activitatilor de rutina si sanatatea familiei tale sunt aspecte importante pentru tine, te invitam la o sedinta de consultanta gratuita.

Afla de aici cum e viata intr-o casa inteligenta, ghidul unei familii ocupate care a aplicat sistemul smart home Loxone.

Trimite un email pe solar@solarcenter.ro sau suna la 0730081962.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *