Costa Rica este alimentata in intregime din energie regenerabila

panouri solare fotovoltaice pensiune glod maramures
Intrebari Arzatoare despre Panourile Fotovoltaice (partea a 2-a)
16/03/2015
panouri solare fotovoltaice
Panourile solare fotovoltaice, amenintare pentru companiile furnizoare de electricitate
21/04/2015
Show all

Costa Rica este alimentata in intregime din energie regenerabila

energie eoliana Costa Rica

Costa Rica functioneaza fara sa arda un singur gram de fosili (gaz, petrol sau carbune) si isi produce energia electrica in totalitate din surse regenerabile, de peste 2 luni.

Multumita ploilor abundente din acest inceput de an, mare parte din energia electrica este produsa cu ajutorul hidrocentralelor. La aceasta se adauga energia produsa din surse geotermale, solare si eoliene, motiv pentru care tara nu mai apeleaza deloc la petrol sau carbuni pentru a produce energie electrica. Sigur ca si contextual acestei tari este unul favorabil. Costa Rica este o tara mica, cu o populatie de aproximativ 5 milioane de locuitori, cu o industrie producatoare redusa ca dimensiuni si cu un relief prielnic producerii energiei regenerabile.
Totusi, asta nu trebuie sa reduca aprecierea pentru aceasta tara care a facut imensul pas de a-si produce energia electrica in totalitate din surse regenerabile.

Cu aportul imens din partea Chinei, investitiile globale in energie regenerabila sunt anul acesta pe crestere, dupa 3 ani in care au avut mici scaderi. Islanda se apropie si ea de obiectivul producerii energiei electrice in integralitate din surse regenerabile. In acest moment, 85% din energie este produsa prin hidrocentrale si din surse geotermale. Si alte tari din Europa (Bulgaria, Suedia si Estonia) si-au atins deja obiectivele din strategia 2020 a Uniunii Europene privind producerea de energie din surse regenerabile. In acelasi timp, Danemarca, care isi produce 40% din energie din eoliene, si-a stabilit anul 2050 ca an in care se va alimenta integral din regenerabile. Viitorul apartine resurselor regenerabile.

energie eoliana Costa Rica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *