Cum functioneaza panourile solare iarna?

Energia solara ieftina
Energia solara, cea mai ieftina energie verde
05/01/2017
Curatarea panourilor solare iarna
23/01/2017
Show all

Cum functioneaza panourile solare iarna?

Functionarea panourilor solare iarna

Iarna, zapada si functionarea panourile solare; un mit interesant pe care il vom demonta in cele ce urmeaza.

Energia solara poate fi un mare plus pentru o casa – economisesti bani pe termen lung si contribui la reducerea facturilor.  Stim cu totii ca energia solara se bazeaza pe energia soarelui, iar in timpul iernii soarele nu-si face aparitia atat de des si la fel de puternic; cum ne putem astfel astepta ca panourile solare sa functioneze in timpul lungilor luni de iarna?

Panourile solare se bazeaza pe lumina si nu pe caldura

Multi oameni cred că o zi de vara calduroasa si insorita va produce mai multă energie electrica decat o zi însorită dar mai rece. Complet neadevarat! Panourile solare se bazeaza pe lumina soarelui, dar temperaturile mai ridicate reduc de fapt eficiența panourilor.  Zapada alba reflecta lumina, astfel ca ajuta la imbunatatirea performantelor solare. Iarna va afecta productia solara doar in cazul in care panourile solare sunt acoperite cu zapada.

cum functioneaza panourile solare iarna

Chiar si atunci cand este innorat afara, panoul solar va produce in continuare energie electrica.  Atâta vreme cât există lumină, sistemul  va produce energie curată. Având în vedere că zilele sunt un pic mai scurte, nu va produce energie pentru atata timp catar fi produs in timpul zilelor lungi de vara.

In cazul în care alegeți panouri solare instalate de echipa Solarcenter, veți avea un sistem care este dovedit a avea eficiență mult mai bine în condiții de lumină slabă. În zilele înnorate, lumina este difuză și împrăștiate în toate direcțiile. Panourile solare instalate de noi sunt concepute cu o sticla de inalta calitate si anti-reflexie.

Panourile solare pot fi optimizate in timpul iernii

In timpul iernii, unghiul optim pentru panourile solare va fi mai mic, pentru că soarele este situat mai jos pe cer.  Unele sisteme pot permite modificarea unghiului pe parcursul anului pentru a optimiza sistemul. Unele sisteme vor urmari in fiecare zi lumina soarelui, in timp ce altele vor permite modificarea manuala frecventa a inclinarii pe parcursul anului.

Si daca ninge?

Echipa noastra se asigura ca panourile solare sunt in cea mai buna pozitie pentru a obtine cantitatea maxima de lumina solara posibila. De obicei sistemul va fi instalat cu fata la sud, vest sau sud-vest. Din moment ce panourile sunt netede, zapada nu se va lipi de ele, cum se intampla pe tigla sau tabla de pe acoperis, asa ca de obicei se topește sau alunecă rapid și ușor, pe cont propriu.

Pot sa ma bazez pe energia solara in timpul iernii?

Soarele iernii nu va furniza tot necesarul de energie al casei, dar cu toate acestea, avem clienti susprinsi de cat de multa energie le ofera sistemul chiar si pe timpul lungilor luni de iarna.

Este adevarat ca iarna nu ne putem baza in totalitate pe energia soarelui pentru a incalzi apa si pentru a furniza caldura din instalatia electrica, dar trebuie sa tinem cont ca economiile realizate pe parcursului intregului an, pot sa ne plateasca facturile pentru cel putin 10 luni din 12.

3 Comments

  1. Bogu spune:

    Sunt interesat de acest tip de energie verde. La noi in oras exista Electricnet care furnizeaza si se pare ca omenii sunt multumiti de ei.

  2. Codruta spune:

    Sunt interesat de acest tip de energie in suceava ,este posibila montarea ?daca se poate sa imi recomandati o firma specializata care sa mearga la fata locului sa stabileasca toate detaliile montarii,astept un raspuns pe email.Va multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *