Cum sa-ti gandesti panourile solare cand construiesti o casa noua?

salvam planeta
Celebritati care ajuta la imbunatatirea mediului
23/03/2018
salonul energii regenerabile si alternative
Solarcenter participa la Salonul Energii Regenerabile si Alternative 2018
18/04/2018
Show all

Cum sa-ti gandesti panourile solare cand construiesti o casa noua?

constructie noua panouri solare

Construirea unei case noi este un proces interesant, dar mai ales provocator. Studierea si gasirea celui mai bun loc, terenul potrivit si alegerea celui mai priceput constructor, se regasesc printre cele mai importante aspecte. Numeroase decizii de luat cu privire la stabilirea culorilor, accesorizare si incadrarea mobilierului. Atat de multe lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare! Dar oare ati inclus si energia solara pe lista dumneavoastra?

Daca v-ati gandit deja sa instalati panouri solare pentru noua dumneavoastra locuinta, va recomandam sa incepeti planificarea instalarii lor inca din faza incipienta a constructiei. In plus, va puteti documenta despre cea mai buna investitie in panouri solare.

Pentru a economisi bani, timp si regrete pe viitor, consideram ca va vor fi de folos urmatoarele aspecte.

Pozitia terenului la o casa noua cu panouri solare

Modul in care este pozitionat terenul poate avea un efect surpinzator asupra eficientei panourilor solare. De exemplu, daca ati ales un teren pozitionat pe un deal abrupt, soarele poate sa ajunga destul de tarziu la nivelul panourilor. Astfel, ar fi posibil sa fie necesara instalarea unor panouri solare cu un grad de coroziune mai mare. In alte conditii, alegerea unui teren aflat pe o suprafata plata, poate sa atraga dupa sine si alegerea altor tipuri de panouri solare deoarece soarele va fi mereu la nivelul acestora.

Umbra asupra panourilor solare

Odata ce ati luat in considerare peisajul, trebuie sa va ganditi ce anume ar putea sa apara in apropiere si sa creeze umbra asupra panourilor solare. Trebuie sa tineti cont si cat de aproape ar putea construi vecinii dumneavoastra. Nu ar fi deloc de dorit impactul unei cladiri cu mai multe etaje in apropiere. Aceasta ar putea duce chiar la umbrirea acoperisului cu panourile solare, o mare parte din zi.

Luati in considerare, deasemenea, si daca tipul de vegetatie care inconjoara constructia ar putea fi o problema.

Designul acoperisului la casa cu energie solara

In cele mai multe cazuri, un acoperis orientat spre nord va permite panourilor solare sa capteze cat mai multa lumina solara posibila. Daca nu puteti sa alegeti orientarea acoperisului, va putem spune ca orientarea spre vest ar fi urmatoarea ca si avantaj pentru eficienta panourilor solare.

La ce mai trebuie sa va ganditi ca afecteaza panourile solare cand construiti acoperisul casei? Antenele TV, cosurile de fum sau anumite componente ale sistemelor de aer conditionat pot infuenta captarea de energie solara. Incercati sa pozitionati aceste elemente cat mai departe de panourile solare. In cazul unui acoperis inclinat, recomandam instalarea pe partea opusa a panourilor. Iar daca aveti in vedere o casa cu un acoperis plat, nu uitati ca va trebui sa pozitionati panourile solare intr-un unghi din care sa se permita captarea a cat mai multa energie solara.

panouri solare

Pregatirea pentru instalarea panourilor solare

Este mult mai rapid sa fie executata cablarea electrica inainte ca peretii casei sa fie finisati. Daca aveti aceasta optiune, de a instala in prealabil cablajul pentru sistemul de energie solara, fiti convinsi de faptul ca economisiti timp si bani.

Pentru o locuinta cu mai multe etaje, cea mai buna varianta este de a instala panourile solare odata cu executarea acoperisului, inainte ca schela sa fie demontata, din nou se vor economisi timp si bani.

Cere opinia specialistului

Impreuna cu designerul si constructorul dumneavoastra ar trebui sa discutati cu o echipa de specialisti in panourile solare. Acestia va vor ajuta sa realizati in mod corespunzator proiectul dumneavoastra de instalare a panourilor solare pentru noua locuinta.

Pe baza experientei, echipa noastra va poate sfatui cu privire la cele mai bune optiuni de cablare, orientare si design pentru casa in functie de nevoile dumneavoastra.

Pentru a va asigura de faptul ca proiectul dumneavoastra de instalare a panourilor solare se va putea realiza, luati legatura cu noi. Va putem ajuta sa beneficiati de energia solara in noua dumneavoastra locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *