Cum sunt protejate datele intr-o Casa inteligenta?

Finantare nerambursabila achizitie panouri solare
Afacerea ta trece pe Panouri Solare prin Finantare Nerambursabila
27/10/2016
finantare imm
Programe de finantare a IMM-urilor. Inscrieri Programe Comert-Servicii si Femeia Manager
27/10/2016
Show all

Cum sunt protejate datele intr-o Casa inteligenta?

automatizare case familie fericita

automatizare case familie fericita

Subiectul confidentialitatii datelor este aprig dezbatut in mass-media. Intr-un moment in care, companii gigant ca Google sau Facebook, au acces la cantitati uriase de date cu caracter personal (pe care le folosesc in mod activ), consumatorii devin din ce in ce mai constienti de prezenta lor online.

fitbitPastrarea datelor personale devine din ce in ce mai importanta, pe masura ce imbratisam un stil de viata mai „conectat”. O situatie jenanta s-a petrecut in 2011, cand cei care purtau accesoriile de mana Fitbit au descoperit cu stupoare ca profilurile lor erau publice, puteau fi gasite de oricine pe Google, alaturi de exercitiile de fitness practicate de ei (inclus activitatile lor din dormitor).

Alaturi de aceste accesorii, nici casele inteligenta nu au scapat de mass-media. Noi articole apar saptamanal in care securitatea Caselor Inteligente este pusa la indoiala, stiri alimentate de rapoarte ale unor case care au trecut prin spargeri digitale, iar membrii familiei intimidati de autorii acestor atacuri.

Este „Casa Inteligenta” o casa sigura?

Exista mai multe solutii disponibile care promit conditii de siguranta pentru familia ta. Fie ca iti doresti sa arunchi un ochi la activitatile animalului tau de companie, in timp ce esti la serviciu, sau vrei doar sa te asiguri ca cei mici au ajuns cu bine de la scoala, utilitatea este evidenta. Problema este ca, uneori acestei solutii pot fi asemeni unui cal Trojan, permitand ca datele personale sa fie scoase din interiorul casei tale.

Multe aplicatii controlate de dispozitive smart detin informati despre casa ta (temperatura, orele intre care casa este locuita, inregistrari video etc), pe care le transmit ulterior spre prelucrare catre serverele lor externe. Prin stocarea acestor informatii in cloud, casa ta beneficiaza de un plus de siguranta. Cu toate acestea, in cazul in care optezi pentru mai multe dispozitive (cum ar fi, un termostat inteligent, o camera web inteligenta sau un sistem de armare inteligent), va trebui sa ai cate o aplicatie distincta pentru fiecare produs si astfel mai multe cloud-uri, crescand astfel riscurile de incalcare a securitatii datelor.

Principiul Loxone Smart House: Casa mea, datele mele!

Pastrarea privata a datelor clientilor reprezinta prioritatea nr.1 pentru Loxone. La urma urmei, majoritatea beneficiarilor unei Case Smart Loxone, au fiecare cate un miniserver in propriile lor case si simt cu adevarat ca datele personale, raman cu adevarat personale. Pe scurt, toate informatiile stranse in miniserver-ul tau raman in casa inteligenta Loxone.

TOTUL ESTE STOCAT SI PRELUCRAT DE MINISERVER

Dupa cum stiti deja, intr-o Casa Inteligenta Loxone, totul este controlat de unitatea centrala – Miniserver. Acest lucru reprezinta nucleul oricarei activitati de automatizare inteligente in toata casa, care actioneaza ca un pilot automat in gestionarea: iluminatului, incalzirii, jaluzelelor, muzicii sau altor caracteristici.

Sistemele si dispozitivele individuale din casa, nu comunica in mod direct prin internet ci raporteaza totul catre Miniserver. Ce inseamna asta? Ca iluminarea, incalzirea sau alarma anti-efractie nu se bazeaza pe o conexiune la internet pentru a putea lucre. Orice smartphone folosit pentru a controla casa (atat de la nivel local cat si de la distanta), trebuie, prin urmare, sa comunice prin Miniserver.
Miniserverul stocheaza toate datele pe cardul sau SD, astfel, informatii sensibile, cum ar fi: numarul de rezidenti, comportamentul lor de zi cu zi, datele in care pleaca in vacanta, fotografiile, sistemul de alarma etc, toate raman in casa.

Datele de conectare pe site-ul Loxone (pentru a cumpara produse de la magazinul lor online) nu are nicio legatura cu datele de conectare la miniserverul casei tale. Acest lucru poate parea evident pentru o solutie profesionala de casa automatizata ca Loxone, insa, multe din companiile care concep case automatizate, configureaza un singur set de date de acces, care este folosit atat pentru noi achizitii cat si pentru ajustarea temperaturii la domiciliu. Pericolul fiind astfel evident, conectarea putand fi un punct central de atac.

automatizare casa sistem loxone

Nu ai conexiune la internet? Nicio problema cu Loxone Smart House!

Multe solutii de case inteligente nu pot rula fara internet. Din moment ce casele exista cu mult inainte internetului, noi consideram ca buna functionare a unei case n-ar trebui sa depinda de functionarea internetului. Din acest motiv Miniserverul Loxone, poate fi operat fara nicio conexiune la internet. Totul se executa in mod normal, cu exceptia: accesului de la distanta, notificarile prin e-mail si stirile despre vreme- pentru care este firesc, nevoie de conexiune la internet.

DOAR CATEVA DATE SUNT TRANSMISE PRIN SERVICIILE ONLINE

Loxone ofera o gama de servicii suplimentare, care extind functionalitatea casei inteligente. Utilizarea acestor servicii este optionala. In cazul in care alegeti sa le folositi, se transmit doar cateva informatii de baza, cum ar fi: seria de pe dispozitiv sau adresa IP. Nicio informatie personala de genul: nume, adresa, obiceiuri personale nu sunt vreodata stocate online.

SOLARCENTER ESTE PARTENERUL SILVER PENTRU LOXONE SMART HOME – AUTOMATIZARI CASE INTELIGENTE.

Daca securitatea ta si a celor dragi tie, economisirea contiunua de energie si simplificarea activitatilor de rutina sunt aspecte importante pentru tine te invitam la o sedinta de consultanta gratuita. Datele noastre de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *