Curatarea panourilor solare iarna

Functionarea panourilor solare iarna
Cum functioneaza panourile solare iarna?
13/01/2017
Eficienta panourilor solare fotovoltaice
Cele mai eficiente panouri solare fotovoltaice
28/01/2017
Show all

Curatarea panourilor solare iarna

Cei mai multi dintre noi suntem incantati de zapada, insa nu de putine ori suntem intrebati de proprietarii sistemelor de panouri solare, cum pot sa-si realizeze curatarea panourilor solare iarna. Iata cateva variante.

Mentinerea curata a panourilor solare iarna

panouri-solare-iarna

  1. Cu ajutorul unei maturi sau perii

Panourile montate in imediata apropiere a solului pot fi usor curatate cu o matura sau o perie. Pentru panourile de pe acoperis, vei avea in schimb nevoie de o perie cu un brat lung sau telescopic.
Pentru ca acest lucru sa functioneze, e necesar sa ai un unghi bun de curatare pe acoperis si scara sa fie plasata  cat mai in siguranta.

  1. Preincalzirea din interior spre exterior

In cazul unor panouri solare, zapada si gheata poate fi topita cu usurinta prin circulatia aerului cald in interior (de exemplu: sistemele de incalzire solara cu aer) sau cu un amestec de temperatura calda intern si cu glycol (de ex.sistemele de incalzire solara cu apa calda), care incalzeasca panoul solar din interior in exterior.  Acest lucru nu functioneaza in schimb cu sistemele cu tipul tuburi de vid, deoarece caldura din interiorul unui tub nu incalzeste exteriorul tubului sau in cazul panourilor fotovoltaice, deoarece nu exista nicio caldura interna disponibila.
Afla de aici cum functioneaza panourile solare fotovoltaice si termice iarna.

  1. Unghiul de inclinatie al panourilor

In cazul in care panourile sunt montate suficient de abrupt, atunci zapada va cadea in cele din urma. Cu toate acestea, unghiul potrivit pentru montarea unui sistem, este determinat de obicei de alti factori; cum ar fi indreptarea acestora cat mai mult in directia soarelui. Soarele verii este destul de sus pe cer, astfel ca uneori si panourile solare sunt montate intr-un unghi destul de mic. Sau daca acoperisul are un unghi de inclinatie relativ mic, adeseori se monteaza paralel cu acesta.

Este posibil de asemenea, ca zapada sa se adune destul de mult in fata panourilor, asigura-te ca panourile sunt montate la inaltimea suficienta pentru ca zapada sa nu le blocheze.

  1. Stropesti panourile cu un furtun cu apa

Pentru unii proprietari, pulverizarea panourilor solare cu apa este o metoda convenabila, trebuie sa tinem cont insa de diferentele de temperature extrema. Deoarece scopul tau final e ca zapada sa se topeasca mai degraba decat sa se tranforme in gheata.

  1. Astepti ca zapada sa se topeasca

Chiar daca nu pare cea mai eficienta solutie, uneori este cea mai sigura tinand cont ca unele case au acoperisurile inclinate cu cel putin 35 de grade. In acest caz, zapada se va topi si se va scurge pe cont propriu, fiind pe o panta abrupta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *