De cata lumina solara au nevoie panourile solare

solarcenter
Cum sa alimentezi un sistem solar presurizat  
25/06/2018
energie regenerabila
UE a crescut la 32% targetele pe energia regenerabila
17/07/2018
Show all

De cata lumina solara au nevoie panourile solare

panouri solare lumina soare

Lumina soarelui difera in functie de anotimp, iar in fiecare zi depinde de factori precum norii, ceata, umiditatea sau ploaia. In timpul verii sau in timpul iernii, lumina solara poate sa nu fie suficienta, in functie de localizare. S-ar putea sa crezi ca este mai bine sa calculezi generarea de energie a panourilor solare pentru cea mai slaba perioada a anului.

Acest lucru va ridica in mod inutil costurile sistemului solar si va creste risipa de energie excesiva in timpul verii. De exemplu cine locuieste in Miami, va beneficia de 5/6 ore de lumina solara pe zi in timpul celor mai reci luni ale anului. Presupunand un consum mediu de 15KWh/ zi energie, dimensiunea matricei pentru panoul fotovoltaic cu aceasta cifra este:

15.000 watt/ora/zi + 5/6 ore solare/zi = panoul fotovoltaic de 2.680 W

Nu uita sa scazi ratingul producatorului (aproximativ 20%).

Evaluarea reala este de 2.680W +0.8 “factor de realitate”= rating de producator 3.250W

Cât de multă energie solară fotovoltaică veți avea nevoie?

Pentru a determina cerințele medii de energie ale casei dumneavoastră, uitați-vă la facturile de utilități anterioare. Puteți calcula numărul de panouri solare de care aveți nevoie prin înmulțirea cerinței orare de energie electrica a gospodăriei dvs. cu orele de vârf ale soarelui pentru zona dvs. și împărțirea acesteia la puterea unui panou. Folosiți un exemplu de putere mică (150W) și mare (370W) pentru a stabili un interval (de ex .: 17-42 panouri pentru a genera 11.000 kWh / an). Luați in calcul câtă lumină solară obține acoperișul dvs. și factori cum ar fi dimensiunea acoperișului și bateria care stochează energia produsă.

Dacă lucrați cu Solarcenter, experții noștri în panouri solare se vor ocupa de toate aceste calcule pentru dvs.

panouri solare lumina soare

Panourile fotovoltaice in functie de zona geografica

Exista cu siguranta unele zone cu conditii excelente in ceea ce priveste lumina soarelui. Poate fi realizata o incarcatura de energie solara considerabila cu doar 13-14 panouri. Doua magistrale fotovoltaice cu practic aceeasi putere de alimentare, nu au intotdeauna acelasi cost. Aceasta este lumea comertului cu amanuntul. La fel, puteti sa optati pentru o gama de panouri fotovoltaice mai accesibile, dar cu aceeasi putere. Un raport energie-cost ofera o comparatie rapida a tipurilor de module disponibile si necesita doar un simplu calcul: impartind costul modulului la puterea nominala.

Aminteste-ti ca pot fi necesare mai multe module pentru a acoperi 100% necesarul de energie in timpul iernii. In timpul verii, orele in care beneficiezi de lumina solara se pot dubla. Rezultatul este clar: in perioadele cu cea mai mare cantitate de lumina solara aveti nevoie doar de jumatate din panourile fotovoltaice necesare in timpul celor mai grele zile de iarna . Atunci cand mediile anuale sunt utilizate pentru calcularea cerintelor energetice, cifrele nu se vor compara cu necesarul zilnic de generare a energiei si de consum.

Daca panourile solare sunt montate la o cabana de vacanta, puteti calcula orele cele mai bune ale fiecarei perioade pentru o scurta vizita in timpul iernii sau toamna. Puteti sa adaugati unul sau doua panouri in plus. Gospodariile necesita optiuni mai complexe. De obicei, aceasta presupune intalarea unui numar mai mare de panouri. Desi, poate fi luata in considerare ca sursa regenerabila complementara si energia eoliana. Alternativ, adaugarea unui generator de propan, diesel sau benzina poate fi considerat amplificator pentru zilele mai grele.

numar panouri solare

Exista un numar ideal de panouri solare?

Nevoia de un anumit numar de panouri fotovoltaice depinde de mai multi factori variabili. Chiar si cu toate modulele fotovoltaice necesare montate pe acoperis, este o idee geniala instalarea unei surse alternative de energie sau un generator de rezerva. Indiferent de numarul de panouri solare, acestea nu vor functiona fara lumina soarelui.

Exista alegeri care se pot face in ceea ce priveste tipul de panouri si montajul lor. Montarea pe acoperis poate fi facuta si cu un numar mai mare de panouri, in functie de dimensiunea si greutatea lor sustinuta de cladire.

Tineti cont de faptul ca nu exista un numar “ideal” de panouri. Daca iti permiti, instaleaza numarul maxim pentru zilele mai intunecate din timpul iernii. In caz contrar, poti incepe cu instalarea unui numar redus de panouri, care in timp va putea fi extinsa, in functie de buget si necesarul de energie electrica. Cu toate acestea, este important sa incluzi posibilele rute de expansiune atunci cand planifici instalarea sistemului pentru a reduce viitoarele costuri si a economisi cu panurile solare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *