Descopera Tipurile de Panouri Solare Fotovoltaice

energie regenerabila energie verde
Cresterea productiei de energie regenerabila la nivel global in 2015
19/10/2015
panouri solare fotovoltaice mod functionare 1
La ce sa fim atenti inainte de instalarea panourilor solare fotovoltaice
12/11/2015
Show all

Descopera Tipurile de Panouri Solare Fotovoltaice

panouri solare tigla acoperis 1

Suntem deja obisnuiti sa vedem panourile solare pe acoperisurile caselor, licurind in soare, colectand energie si ulterior convertind-o in caldura si electricitate. Ceea ce probabil nu stiati, este ca exista diferite tipuri de panouri solare din care puteti alege.

Condusa de nevoia de a oferi energii regenerabile durabile, tehnologia panourilor solare a cunoscut un progres enorm in ultimii ani.

1. Panourile solare standard

Panourile solare standard sunt cele mai populare si usor de recunoscut pe piata, fiind de obicei prima alegere a gospodariilor. Au o mare flexibilitate in pozitionare, astfel ca se bucura mod optim de lumina soarelui. Datorita flexibilitatii in pozitionare, aceste tipuri de panouri solare sunt extrem de eficiente, aducand astfel si un profit mai mare.

2. „Tigla” solara

Avantajul estetic al „tiglei” solare este de necontestat. Placile pot fi interconectate intre ele, astfel ca inlocuiesc placile normale de tigla. „Tigla” solara poate fi cu usurinta integrata intr-un acoperis existent sau utilizate pentru constructia unui acoperis nou, constituind astfel optiuni viabile atat pentru cladirile familiale cat si pentru sediile de companii.
Dezavantajul acestor tipuri de panouri solare este faptul ca sunt mai putin eficiente decat panourile solare standard si in acelasi timp costul lor este aproape dublu fata de cel al panourilor clasice.

panouri solare tigla acoperis 1

3. Panouri solare subtiri, tip „film”

Daca sunteti in cautarea a ceva mai usor pentru a pune pe acoperis, atunci panourile solare film pot fi cea mai buna optiune. Acestea tipuri de panouri detin aproximativ 10-15% din piata panourilor solare si e necesar sa fie amplasate pe o suprafata mai mare pentru ca sunt mai putin eficiente decat panourile standard.

Un alt element de luat in considerare, ar putea fi faptul ca panourile solare film contin adesea o substanta toxica (cadmium-telluride) si trebuie sa fie eliminate cu grija, la sfarsitul duratei lor de viata.
Marele avantaj al panourilor solare film este ca sunt flexibile si ca pot fi produse intr-o gama foarte variata de formate, inclusiv pliabile sau role. Acest lucru le face utile pentru o gama larga de intrebuintari, cumr ar fi furnizarea de energie electrica pentru o rulota sau un cort.

4. Panou solar tip „sticla plata”

In procesul alegerii acestui tip de panou solar, cei mai multi oameni tind sa creada ca eficienta si puterea panoului este mai importanta decat tipul de sticla incorporat. Sticla, este de asemenea foarte importanta. Un tip de sticla in detrimentul altuia, poate face diferenta la longevitatea panoul solar.

panou solar sticla fereastra

Dimensiunea si puterea panourilor solare

O serie de factori determina dimensiunea panourilor solare necesare.
1. Cantitatea de energie necesara pentru casa sau afacerea ta;
2. Dimensiunea si tipul acoperisului;
3. Calitatea panourilor solare;

Viitorul panourilor solare

Cercetarile actuale sunt concentrate inspre producerea de panouri solare din ce in ce mai eficiente si la costuri cat mai accesibile.
Cercetatorii din SUA dezvolta panouri solare care pot fi incorpoate in ferestre- care sunt usor de instalat si sunt extrem de atractive. Celalalt domeniu major de cercetare, este indreptat inspre dezvoltarea celulelor fotovoltaice, in vederea cresterii capacitatii de concetrare a luminii solare si implicit imbunatatirea nivelului de eficienta.
Viitorul panourilor solare este asadar unul cat se poate de luminos si solar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *