Economiseste cu panourile solare

panouri fotovoltaice cu pompa de caldura
Sistemul combinat de panouri fotovoltaice cu pompa de caldura
24/04/2018
intersolar europe
Un interes tot mai mare pentru Intersolar Europe
11/05/2018
Show all

Economiseste cu panourile solare

economie panouri solare

Economiseste cu panourile solare. Pentru a intelege cat de mult va ajuta utilizarea energiei solare sa economisiti este sa faceti un calcul simplu. Calculati cheltuielile anuale din prezent pe consumul de energie electrica. De exemplu, inmultind consumul mediu anual de electricitate necesar pentru o gospodarie cu rata medie nationala a energiei electrice (pretul / kWh). Descoperiti cat se cheltuie in medie pe an doar pentru energia electrica. Apoi, tinand cont de natura volatila a preturilor pentru energia electrica, puteti sa determinati ratele de utilitate care vor fi in anii urmatori. Cand faceti asemenea comparatii pentru costul energiei electrice, trebuie sa retineti faptul ca pretul pentru electricitate poate sa creasca anual.

Independenta fata de pretul energiei electrice

Cresterea pretului pe energiea electrica este un stimulent suplimentar pentru folosirea energiei solare. Atunci cand generati propria energie cu un sistem fotovoltaic instalat in gospodaria dumneavoastra, preluati automat controlul asupra costurilor energiei. Astfel, nu veti mai putea fi victima modificarii preturilor pentru electricitate. Datorita naturii solare ca investitie initiala, singurele costuri asociate sistemului solar vor fi cele pentru instalare. Eventuale costuri suplimentare ar putea sa apara doar in cazul in care panourile nu compenseaza 100% din consumul de energie electrica.

Economisirea banilor de pe facturile de energie electrica in 3 pasi

Pasul 1 – Folosirea energiei solare

Va vom prezenta o simulare a economisirii potentiale in comparatie cu aceeasi utilizare dar fara energie solara. Nu uitati ca sistemele solare produc de pana la 3 ori mai multa energie in timpul verii decat in restul anului. Deci, facturile din lunile de vara sunt mult mai scazute. Cu toate acestea, s-a tinut cont de acest fapt, iar datele furnizate privind consumul, reprezinta medii anuale.

Asadar, daca instalati un sistem de energie solara de 5kW care produce 22,5kWh pe zi, productia dumneavoastra pentru perioada septembrie-octombrie (61 de zile) va fi de 1372.5kWh. Daca gospodaria foloseste 10kWh din productia zilnica si trimite restul de 12.5kWh inapoi la retea, utilizatul va fi de 610kWh si exportul de 762.5kWh. Avand in vedere ca utilizati 1100kwh energie electrica in cele 2 luni, daca sistemul dumneavoastra genereaza 610kWh, trebuie sa importati doar 490kWh din retea.

Pasul 2 – Alimentarea alternativa cu energie

Energia solara este alegerea principala care atrage dupa sine economisirea in timp. Utilizand alternativ si energia solara va puteti astepta la economisire de minim 25% din facturile de energie electrica. Cu toate acestea, in functie de utilizarea dumneavoastra puteti economisi mai mult. Dupa cum bine stiti, panourile solare sunt eficiente pe timpul zilei, astfel incat, sa nu va asteptati ca noaptea sa profitati din plin de sistemul fotovoltaic solar. Daca va stabiliti consumul pe timpul zilei din energia solara, puteti sa reduceti in mod semnificativ costurile facturilor. Urmand exemplul prezentat de schimbare a sarcinii de energie, se poate economisi chiar pana la 75% din cheltuielile totale pentru energia electrica.

Pasul 3 – Stocarea energiei solare produse

Toata energia pe care sistemul dumneavoastra solar o produce in timpul zilei si pe care nu o utilizati este trimisa inapoi la retea. Daca deja profitati la maximum de energia generata si tot mai produceti, ati putea sa va ganditi la beneficiile depozitarii energiei si utilizarea doar cand aveti nevoie.

 panouri solare solarcenter

Panourile solare determina economisire semnificativa

Indiferent daca sunteti interesat doar sa economisiti sau si sa deveniti mai prietenos cu mediul inconjurator, un fapt este cert. Utilizarea panourilor solare va genera in timp mari economii pentru proprietarii de case. Factorul decisiv pentru utilizarea energiei solare este in primul rand cresterea constanta a pretului pe energia electrica. Teoria care spune ca soarele este o investitie fara riscuri si cu rentabilitati majore se arata a fi pe zi ce trece tot mai folosita. Cum? Cu ajutorul panourilor solare.

Echipa SOLARCENTER va sta la dispozitie daca sunteti in cautarea unor estimari personalizate. Atat in ceea ce priveste potentialele economisiri, cat si despre costurile instalarii unui sistem de panouri solare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *