Eficienta panourilor solare fotovoltaice iarna

panouri solare referinte
Panouri solare termice pentru apa calda. Functionare si costuri
29/10/2017
smart home incalzire inteligenta
Casa Inteligentă vs. Casa Clasică. Avantajele casei inteligente față de casa clasică
30/01/2018
Show all

Eficienta panourilor solare fotovoltaice iarna

grebla panouri solare zapada

Cum influenteaza vremea, eficienta panourilor solare si care sunt masuri de intretinere a panourilor solare pe timp de zapada?

Panouri fotovoltaice iarna

Energia solara poate fi o sursa importanta de energie pentru casa sau proprietatea ta.
Energia solara este regenerabila, durabila si din ce in ce mai populara in fiecare an.

Eficienta panourilor solare este puternic influentata de cantitatea de lumina solara.

Desi vine iarna, asta nu inseamna ca panourile solare vor inceta sa produca energie. Panourile solare necesita numai lumina, nu caldura, pentru a continua sa functioneze corect. Frigul ajuta de fapt panourile tale solare sa produca mai multa energie. Panourile solare sunt cele mai eficiente atunci cand sunt reci, primind multa lumina din exterior. Temperatura de impact asupra panourilor solare depinde in principal de tensiunea aparatelor. Unitatile fotovoltaice cu o tensiune mai scazuta sunt mai afectate de temperaturile inalte decat unitatile de joasa tensiune.

Citeste aici in detaliu cum functioneaza panourile solare iarna.

panouri solare instalate pe acoperis casa

Vara versus iarna

In functie de tipul de panouri solare instalate in casa ta, este posibil sa ai mai multe probleme de racire a panourilor solare in timpul verii.

Pe masura ce soarele se afla intr-o pozitie inferioara in timpul iernii, inclinarea panourilor tale  este la fel de importanta ca si directia cu care se confrunta. In mod evident, multi oameni instaleaza panouri solare pe acoperisurile lor si poate fi costisitor sa instalezi un sistem de rafturi sau sa iti renovezi acoperisul doar pentru o inclinare mai eficienta. Dar este posibil ca acoperisul tau sa fie deja inclinat, dat fiind ca traiti intr-un climat cu zapada, ceea ce ar trebui sa fie excelent pentru iesirea de energie in timpul iernii. Datorita pozitiei scazute a soarelui, o inclinare abrupta este benefica in timpul iernii si permite panourilor solare sa absoarba cat mai multa lumina solara.

Afla de aici cum poti sa cureti panourile solare acoperite cu zapada.

Există momente în care zăpada se poate aduna pe acoperiș și pe panourile solare datorita viscolului. Dacă trebuie să eliminati zăpada de pe acoperiș pentru că sunteți preocupati de greutate și de cât timp va dura până la topire, recomandăm să angajați un profesionist. Lăsați-i să știe unde sunt localizate panourile dvs. și pot elimina cu ușurință cea mai mare parte a zăpezii de pe panourile și acoperișul dumneavoastra.

Maximizarea eficientei panourilor solare pe timpul iernii

Cum sa-ti maximizezi eficenta panourilor tale pe timpul iernii pentru a produce cat mai multa energie durabila:

  • Instaleaza panourile solare intr-un unghi mai inalt. O inclinare mai mare va ajuta panourile sa genereze mai multa energie atunci cand soarele nu este puternic. Asigurati-va ca panourile solare sunt orientate spre sud, pentru a obtine mai multa lumina solara.
  • Casele moderne si mari expulzeaza o multime de energie atunci cand sunt insuficient izolate, iar incalzirea unei case cu izolatie inadecvata este o perspectiva inutila, consumatoare de energie. Verifica izolatia pentru a te asigura ca panourile solare nu trebuie sa lucreze din greu pentru a mentine caldura.

Un lucru simplu pe care il poti face este sa te asiguri ca ai oprit toate luminile din casa atunci cand acestea nu sunt folosite. Acest truc nu numai ca poate reduce in mod semnificativ consumul de energie (si te ajuta sa economisesti bani pe facturi), dar si favorizeaza obiceiurile sanatoase pentru toata lumea din casa.

Luati in considerare investitia in becuri eficiente din punct de vedere energetic. In unele cazuri, aceste becuri pot reduce consumul de energie cu pana la jumatate.

Curatarea de zapada a panourilor solare 

Toate panourile solare sunt proiectate să suporte o anumită greutate – iar zăpada nu va fi suficient de mare pentru a cauza probleme. Toate panourile solare sunt supuse testelor de presiune pentru a evalua durabilitatea și calitatea. Calificările variază în funcție de panou, cu valori mai ridicate ale presiunii care indică faptul că panourile dvs. sunt mai potrivite pentru a rezista greutății zăpezii depuse.

Dacă zăpada acoperă panourile dvs., acestea nu pot produce energie – dar este ușor să le curățați cu echipamentul potrivit. Panourile solare necesită energie solară pentru a produce energie, deci dacă panourile solare sunt acoperite de zăpadă, ele nu vor genera energie electrică. Cele mai multe panouri sunt înclinate sub un unghi, astfel încât zăpada va aluneca de la sine, dar acest lucru poate dura mult timp. Puteți prelua controlul asupra situației prin folosirea unei greble pentru curatarea panourilor solare sau a unui instrument similar realizat pentru îndepărtarea zăpezii din panoul solar, care nu va deteriora panourile.

grebla panouri solare zapada
Vremea rece și însorită este de fapt bună pentru panouri. Lunile de iarnă sunt de fapt bune pentru producția de energie solară, atât timp cât panourile dvs. nu sunt acoperite de zăpadă. Ca majoritatea produselor electronice, panourile solare funcționează mai eficient în condiții de temperatură scăzută decât în ​​zilele fierbinți de vara. Acest lucru înseamnă că panourile dvs. vor produce mai multă putere pentru fiecare oră prețioasă de soare în timpul zilelor scurte de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *