Einstein – Tatal celulelor solare

intretinere panuri solare
Sfaturi de intretinere a panourilor solare
31/08/2018
instalare panouri solare
5 pasi pentru instalarea panourilor solare
24/09/2018
Show all

Einstein – Tatal celulelor solare

albert einstein

139 de ani de cand s-a nascut geniul savant Albert Einstein Printre numeroasele sale experimente, Einstein a constatat ca lumina, in unele situații se comporta ca o particula. Energia fiecarei particule sau foton depinde doar de lungimea de unda. El a descris lumina ca o serie de gloante ce ating suprafata materialului. 

Energia solara – sursa de alimentare a viitorului

Energia solara a fost de mult considerata sursa de alimentare a viitorului. Asa cum este acceptat pe scara larga de catre comunitatea stiintifica, tehnologiile existente si emergente care utilizeaza lumina soarelui pentru a genera electricitate, sunt considerate cea mai curata sursa de energie regenerabila disponibila. Mai important de atat, energia solara este o solutie pentru problemele de mediu cauzate de utilizarea excesiva a resurselor naturale ale Pamantului si de consumul ridicat al combustibilului fosil.

Schimbarea climatica este una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta omenirea. Negarea consensului stiintific larg ca activitatea umana este cauza principala a incalzirii globale este un fenomen social care trebuie abordat. Prin urmare, pentru a aborda aceste provocari, este esential sa promovam energia ecologica si sa aducem laude celor care si-au dedicat viata pentru a gasi solutii care au schimbat lumea.

Teoria privind efectul fotoelectric

Teoria lui Einstein privind efectul fotoelectric a schimbat lumea

Albert Einstein a publicat patru lucrari teoretice importante in revista academica germana Annalen Der Physik, inclusiv interpretarea inovatoare a efectului fotoelectric si prima explorare publicata a teoriei relativitatii. La acea vreme, acesta demonstreaza ca atunci cand o sursa de lumina actioneaza pe o suprafata metalica, suprafata poate sa emita electroni. Electronii emisi in acest mod se numesc fotoelectroni.

Celulele panourilor fotovoltaice sunt fabricate din semiconductori cum ar fi siliciul. Cand lumina loveste celula, o anumita portiune din ea este absorbita. Campul electric actioneaza pentru a forta electronii eliberati de absorbtia luminii sa mearga intr-o anumita directie. Practic, acest curent de electroni este curentul electric.

Panoul solar

Panoul solar este un modul format din mai multe celule fotovoltaice conectate electric si ambalate intr-un cadru care poate fi apoi grupat in retele mai mari de producere a energiei solare.  Panourile solare produc curentul electric brut, iar pentru alimentarea gospodariilor avem nevoie de curent alternativ – AC. Prin urmare, cu ajutorul invertorului de energie, curentul va fi convertit.

Se cunosc cateva dintre evenimentele cruciale din viata lui Einstein si impactul sau asupra dezvoltarii energiei solare. Acesta, dintre toti contemporanii sai, a venit cu cea mai simpla, dar si cea mai indrazneata si revolutionara explicatie. Intr-o ecuatie scurta, dar eleganta, Albert Einstein a demonstrat ca stiinta nu a reusit pana atunci sa constientizeze toata energia care ”curge” de la soare.

istoric panou solar

,,Nu putem rezolva problemele noastre cu aceeasi gandire pe care am folosit-o cand le-am creat”, afirma Albert Einstein. Pe langa ca a fost unul dintre cei mai cunoscuti oameni din toate timpurile, Einstein a contribuit in mare masura la stiinta din spatele revolutiei energiei solare de astazi. De fapt, spre deosebire de credinta populara, el nu a castigat niciodata un premiu Nobel pentru teoria relativitatii. Explicatia efectului fotoelectric i-a oferit prestigiosul premiu lui Einstein. Acesta a continuat sa argumenteze modul in care lumina este alcatuita din mici pachete de energie numite fotoni, iar ideea este tocmai ce face posibila functionarea panourilor solare de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *