Grafice care releva cresterea productiei de energie regenerabila

tari consum energetic
De cate panouri fotovoltaice este nevoie pentru a alimenta Pamantul?
04/11/2016
Energia solara ieftina
Energia solara, cea mai ieftina energie verde
05/01/2017
Show all

Grafice care releva cresterea productiei de energie regenerabila

clasament tari energia regenerabila

Acordul privind schimbarile climatice de la Paris, prevede reducerea globala a emisiilor de carbon, cu scopul de a mentine incalzirea globala in limita de 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial. O parte esentiala a realizarii acestui obiectiv va fi reprezentata de schimbarea si indepartarea de la combustibilii fosili spre surse de energie regenerabile.

Anul trecut, am asistat la niveluri record de investitii in energia verde. “Energia verde devine din ce in ce mai importanta in viata noastra, incercam sa evitam din ce in ce mai mult emisiile de carbon, iar investitiile record din 2015 sunt o dovada in plus a acestei tendinte” a explicat directorul executiv al Programului de Mediu al ONU, Achim Steiner.

Graficele de mai jos, te vor ajuta sa vizualizezi cresterea energiei din surse regenerabile, la nivel mondial.

investitii globale in energia regenerabila

Investitiile in productia de energie regenerabila ating noi recorduri

Anul 2015 a fost un an important pentru energia din surse regenerabile. Acest grafic al ONU, evidentiaza una dintre cele mai mari realizari ale anului trecut: nivelul record de cheltuieli 286 miliarde de USD- de doua ori investitia realizata in combustibilii fosili. In plus, pentru prima data, tarile in curs de dezvoltare au investit mai mult decat tarile dezvoltate.

clasament tari energia regenerabila

In ce priveste investitiile in energie regenerabila, China este tara lider care se apropie hotarat spre un viitor verde. Cheltuielile lor totale au depasit 100 de miliarde de USD, ceea ce reprezinta peste o treime din investitia totala la nivel mondial. De asemenea, si alte tari au inregistrat cresteri semnificative ale investitiilor lor, Chile, Africa de Sud sau Mexic, cu 100% fata de anul 2014.

Costurile de productie in scadere ale panourilor solare, trezesc apetitul pentru energia solara

preturi panouri solare per watt

Acest grafic, oferit de Bloomberg arata impactul scaderii costurilor cu instalarea panourilor solare. Acesta subliniaza cresterea productiei de energie electrica ca urmare a scaderii costurilor panourilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *