KaliPAK, generator electric echipat cu panouri solare fotovoltaice

ROMI
19/01/2015
lista dosare aprobate casa verde 2011
Casa Verde
02/02/2015
Show all

KaliPAK, generator electric echipat cu panouri solare fotovoltaice

generator electric panouri solare

Energia solară prin intermediul panourilor solare devine o resursă de energie (regenerabilă) tot mai importantă pentru întreaga lume. Totuşi, există încă dificultăţi în a stoca această energie, iar panourile solare fotovoltaice nu pot fi instalate oriunde.

In acest context, cum ar fi ideea de a putea avea cu noi un mic şi agil generator electric care converteşte energia solară, prin panouri fotovoltaice, chiar şi în cele mai îndepărtate şi izolate locuri?

Startup-ul Kalisaya din Israel a transformat această idee în realitate, producând generatorul electric KaliPAK, care cu ajutorul unor celule solare fotovoltaice, poate produce energie regenerabilă oriunde. Utilitatea dispozitivului KaliPAK poate fi extrem de vastă: de la căderi de energie electrică din reţeaua publică, până la dezastre naturale sau călătorii în zone izolate.

La KaliPAK poţi conecta orice aparat care merge pe 12 volţi, de la camere video, la mini-frigidere, smartphone-uri, tablete sau laptopuri. In acelaşi timp, dispozitivul are inclus şi Bluetooth prin care se pot conecta rapid telefoanele mobile. Speranţele inventatorilor este de a lansa pe piaţă acest dispozitiv cu panouri solare, în acest an, în SUA şi Estul Europei, cu preţuri cuprinse între 250 şi 750 euro.

Tu ţi-ai cumpăra un astfel de dispozitiv?

generator electric panouri solare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *