LG, printre cele mai eficiente panouri solare

Lumini casa inteligenta loxone
Top 6 lucruri pe care le apreciezi la o casa inteligenta
22/02/2017
panouri solare amerisolar
Panouri solare Amerisolar, randamente ridicate si garantie de 30 ani
09/03/2017
Show all

LG, printre cele mai eficiente panouri solare

cele mai eficiente panouri solare

Esti in cautarea celor mai eficiente panouri solare, dar oferta variata te pune in incurcatura? Sinteza de mai jos iti va face decizia mai usoara. Vezi de ce panourile solare LG sunt printre cele mai eficiente.

Brandul LG este bine cunoscut pe piata pentru aparatele sale electronice de inalta calitate, iar panourile solare fotovoltaice produse de ei nu fac exceptie.  De fapt, panourile solare LG sunt in clasamentul celor cele mai eficiente panouri solare disponibile in prezent pentru proprietarii de case.

De ce LG produce printre cele mai eficiente panouri solare?

panouri solare eficiente

4 indicatori cheie trebuie sa luam in considerare atunci cand evaluam calitatea si eficienta unui panou solar: eficienta, performanta, garantia si pretul. Mai jos vom trece panourile LG prin toate aceste 4 elemente:

Eficienta panoului solar

Notiunea de “Eficienta” face referire la cat de bine va capta soarele un panou solar si cat de util o va transforma in energie electrica.  Lucrurile sunt simple, un panou solar de inalta eficienta va produce mai multa energie electrica decat un panou solar cu randament mai mic de aceeasi marire si in aceleasi conditii. Din acest motiv, e bine sa alegeti un panou solar cu un rating de eficienta cat mai mare.

Eficienta panourilor solare LG variaza in functie de modelul specific ales. La capatul inferior, panourile LG au aproximativ 16.9% randament, in timp ce panourile solare LG premium pot avea 19.5% eficienta.

Performanta (Coeficientul de temperatura) al panoului solar

Pentru aceasta analiza am utilizat coeficientul de temperatura pentru a evalua performanta panoului solar. Coeficientul de temperatura indica cat de bine va functiona panoul solar in conditii meteo nu tocmai ideale.  Panourile solare, la fel ca alte electronice, functioneaza cel mai bine atunci cand sunt mentinute la temperaturi moderate de 25 ° C.  Coeficientul de temperatura este indicatorul care iti va releva modul in care panoul solar va performa in timpul zilele insorite de vara.

Pentru fiecare grad peste 25 ° C, productia de energie electrica a panoului solar va scadea cu coeficientul sau de temperatura.
Iti dam un exemplu: Panoul solar LG310N1C-G4 are un coeficient de temperatura de -0.38%/° C. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care temperatura creste cu un grad de la 25° C la 26° C, productia de energie electrica va fi reduca cu 0.38%/°. In cazul in care temperatura creste pana la 35°, productia de energie electrica va scadea cu 3,8%.

Coeficientul de temperatura este o valoarea importanta de luat in considerare, deoarece pe parcursul unui an panourile solare vor avea parte nu de putine zile insorite.  In mod ideal, coeficientul de temperatura ar trebui sa fie cat mai aproape de zero cu putinta, un panou cu coefient de temperatura de -0.4%/°C este de preferat fata de unul de -0.5%/°C.

Garantia panoului solar

Indiferent ca achizitionezi un televizor, o masina sau panouri solare, producatorul solid cu renume, sta in spatele unei garantii puternice. Garantia pe materiale a panoului solar, este garantia ca producatorul va inlocui panoul in cazul unei defectiuni a echipamentelui, datorate defectelor de fabricatie sau problemelor de mediu.

Majoritatea producatorilor de panouri solar ofera o garantie de 10 ani, iar cele mai eficiente panouri solare ofera 12 sau chiar 15 ani garantie. LG ofera o garantie de 12 ani fata de orice defecte in panourilor lor solare, cu 2 ani peste standardul industriei.

Pretul panourilor solare

Nu poti lua o decizie cu privire la echipamentul solar potrivit casei tale, fara a lua in considerare pretul. Pretul total pe care il plastesti pentru un sistem de energie solara cu panouri LG va varia in functie de toate celelalte echipamente utilizate in instalatie (cum ar fi invertoarele si toate suporturile).

Solicita o oferta de aici, sau programeaza un diagnostic gratuit al necesarului tau de energie realizat de specialistii Solarcenter Romania.

Alte marci utilizate de  Solarcenter Romania in instalatiile de panouri solare

Solarwatt

Cu aproape 20 de ani de experienta, SolarWatt GmbH se numara printre pionerii industriei germane de energie solara. Ceea ce a inceput in 1993 ca o companie cu 2 persoane implicate, este acum una dintre liderii germani in productia de module solare- un furnizor de solutii energetic inteligente atat in scopuri comerciale cat si private.
Compania functioneaza acum la capacitate de productie completa, ceea ce se datoreaza in parte si parteneriatelor sale puternice, inclusiv cu celebrul producator auto BMW, cu care a inceput colaborarea in 2013.

Amerisolar

Amerisolar, este unul din producatorii de top de panouri solare, cu o experienta de 16 ani in productia si controlul calitatii acestora, atingand o capacitate de productie de 500MW. Bazat pe cooperarea tehnica cu institute germane si americane, modulele solare Amerisolar au primit certificare TUV, KTL, MCS, CEC, ISO9001, ISO140001, OHSMS18001 și China „Golden Sun”. Panourile fotovoltaice Amerisolar sunt in mod curent utilizate pe scara larga in Germania, Franta, Italia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Coreea de Sud, Australia, Grecia, Taiwan si multe alte tari.

Solarcenter este o companie cu peste 12 ani experienta in domeniul energiei solare regenerabile. De peste un deceniu contribuim la eficientizarea energetic a locuintelor si afacerilor din Romania, reducand considerabil costurile cu energia electrica. Cu o vasta experienta in Germania, Austria si Ungaria, fiind Service Partener Fronius si importator al panourilor solare LG, Solarwatt, Amerisolar, ne mandrim cu servicii recunoscute pe plan international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *