Locurile de munca din industria panourilor solare au crescut cu 25% anul trecut, in S

Creste pretul energiei electrice
Pretul energiei electrice explodeaza
10/02/2017
Lumini casa inteligenta loxone
Top 6 lucruri pe care le apreciezi la o casa inteligenta
22/02/2017
Show all

Locurile de munca din industria panourilor solare au crescut cu 25% anul trecut, in S

Ora exacta in materie de ultima tehnologie se da intotdeauna in Statele Unite. Astfel ca analiza situatiei de fapt de acolo, ne duce usor cu gandul la modul in care vor arata lucrurile in Europa in urmatorii ani.

Cauzele crestererii locurilor de munca in industria solara

Industria energiei solare din SUA a crescut cu aproximativ 260.000 noi angajati in 2016, o crestere de aproape un sfert fata de 2015. Acest salt a fost determinat in mare masura de cresterea masiva a instalatiilor de panouri solare si panouri fotovoltaice.

locuri de munca in industria panourilor solare

Cresterea numarului de instalatii de panouri fotovoltaice a fost determinat si de scaderea rapida a costului acestora si implicit de cresterea cererii fara precedent.  Proiectele solare instalate au inregistrat un record in 2016, ajungand la un nivel de 14 gigawati, fata de 7.5 GW in 2015. Cu aceasta crestere, energia solara a depasit toate celelalte surse de energie electrica verde.

Departamentul pentru Energie al SUA a publicat recent un studiu din care reiese ca mai multi americani lucreaza in industria energiei solare decat in industria gazelor naturale sau in termocentralele pe carbune.  Raportul releva ca aproximativ 190.000 de lucratori sunt angajati in industria carbunelui, petrolului sau centralelor electrice pe gaz natural; comparativ cu 374.000 angajati in industria solara. Cum situatia din SUA in cativa ani se replica si in Europa, putem spune ca viitorul suna bine, nu?

Cum va arata 2017 in industria solara

Agentia fortelor de munca SUA se asteapta la o crestere de 10% in 2017 in sectorul panourilor fotovoltaice.

Acest numar ar putea parea nesemnificativ, in comparatie cu crestere din anul 2016.

Proiectele solar realizate la scara mare au atins un record in 2016, record pe care 2017 s-ar putea sa nu-l depaseasca si nici macar sa nu-l atinga. Insa, cu preturile tot mai scazute al instalatiilor solare si fotovoltaice, este iminenta cresterea capacitatii instalatiilor in domeniile rezidentiale sau comerciale; care vor devansa probabil usoara scadere a instalatiilo de scara mare.

Cateva cifre interesante:

  • 1 din 50 de americani este angajat in industria panourilor solare
  • Ritmul de crestere al angajarilor in industria solara a depasit cu 17 ori ritmul de crestere al angajarilor generale din SUA.
  • Numarul angajarilor a crescut in 44 din cele 50 de state ale USA
  • Numarul femeilor angajate in industria solara a crescut si acesta, 18.7% femei in 2013 28% femei in 2016

Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul energiei solare regenerabile, Solarcenter Romania este o companie ce contribuie constant la eficientizarea energetica  a locuintelor si afacerilor din Romania. Experienta dobandita in Germania, Austria si Ungaria si cu partenerii de nadejde pe care ii avem alaturi (Solarcenter este Service Partner Fronius) Solarcenter Romania se mandreste cu servicii de calitate recunoscute pe plan international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *