Panouri fotovoltaice si panouri solare termice

Promotii
22/11/2014
ROMI
19/01/2015
Show all

Panouri fotovoltaice si panouri solare termice

panouri-fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt folosite pentru a produce energie electrica. Panourile fotovoltaice sunt capabile de a transforma razele solare in energie electrica, sunt mult mai sensibile la lumina de zi decat panourile solar-termice, astfel perioada lor de functionare este net superioara.

Sistemele de panouri fotovoltaice se pot realiza in trei moduri:

  • sisteme de panouri fotovoltaice cu alimentare la retea sau on-grid,
  • sisteme de panouri fotovoltaice tip insula sau off-grid,
  • sisteme hibride.

Diferenta intre sistemele de panouri fotovoltaice este aplicatia lor; unde si cum folosim energia electrica obtinuta de la instalatia de panouri fotovoltaice in sistem. Panourile fotovoltaice au o garantie de productie de 25 de ani.

Sistemul de panouri fotovoltaice tip insula sau off-grid

Este cel mai folosit sistem dintre toate, desi, aplicabilitatea lui are argumente pro si contra, care ar trebui luate in calcul atunci cand se face studiul.
In primul rand sistemul de panouri fotovoltaice tip insula are limite: nu putem sa avem putere instalata nelimitata. Asta inseamna ca in cazul in care instalam o putere medie (de ex. 2000W), atunci acea putere nu o vom putea depasi (deci nu avem voie sa bagam in priza mai mult de 2000W). Daca nu suntem atenti putem sa ardem instalatia. Schimbarea inverterului off-grid costa aprox 20% din valoarea investitiei.
In al doilea rand, cei mai performanti acumulatori rezista aprox 7-8 ani, dupa care se schimba. Iarasi nu e bine din punct de vedere financiar deoarece valoarea acumulatorilor se ridica la 50% din investitie. Odata la 7 ani sa platesti 50% din investitie este cam dureros.
Dar sa va zic si argumentele PRO: nu este nevoie de birocratia de racordare la reteaua nationala de energie electrica atunci cand discutam despre distante foarte mari. Nu exista solutie mai buna pentru locatii indepartate de retea, cum ar fi stane de oi, case de vacante, foisori de vanatoare, refugii montane. Dar avem solutii si pentru rulote, care sa zicem asa „nu stau locului”.

Sistemul de panouri fotovoltaice tip alimentare la retea sau on-grid

Acest sistem de panouri fotovoltaice pentru foarte multe persoane din Romania este doar un mit desi la ora actuala legislatia din Romania permite o amortizare rapida a investitiilor in acest domeniu.
Acest mit se bazeaza pe faptul ca sucursalele de distributie energie electrica nu furnizeaza destule informatii despre posibilitatea de conectare a sistemului de panouri fotovoltaice on-grid la retea. Posibilitatea de conectare este o procedura pe care compania noastra a parcurs-o deja cu proiecte de diferite dimensiuni de instalatie de panouri fotovoltaice, astfel va putem garanta succesul proiectului de racordare la reteaua nationala de energie electrica.
Avantajele sistemului de panouri fotovoltaice cu alimentare la retea sunt:
– inscrierea beneficiarului in sistemul de promovare prin certificate verzi; astfel orice sistem de panouri fotovoltaice care a parcurs toata procedura de conectare are termen de amortizare de cel mult 5 ani. Sa nu uitam insa ca sistemul de promovare va acorda licenta pe 15 ani. Instalatiile de panouri fotovoltaice realizate la imobilele cu consum de energie se amortizeaza mult mai repede decat cele construite in camp.
– instalatia nu contine echipamente care necesita schimbarea lor dupa o anumita perioada de timp
– nu exista limita de putere instalata si cost al investitiei redus.
Dezavantajul este birocratia in obtinerea avizelor de conectare, a licentei si necesitatea de a interveni pe piata de energie electrica pentru vanzarea surplusului produs (nu este greu dar este o activitate in plus).

panouri-fotovoltaicepanouri-fotovoltaice-acoperis-casa

Sistemul de panouri fotovoltaice hibrid

Acest sistem este cel mai eficient din punct de vedere energetic, dar si cel mai costisitor sistem existent la ora actuala. In acest sistem se pot combina mai multe instalatii electrice, cum ar fi: instalatie de panouri fotovoltaice cu alimentare la retea (on-grid), tip insula (off-grid) si eventual un generator diesel. Toate astea sunt in asa fel interconectate incat sa atingem cea mai mare eficienta energetica si financiara a intregului sistem.
Oricare ar fi sistemul care va place mai mult, noi avem solutia corecta pentru ea. Experienta de peste 8 ani in domeniu va garanteaza profesionalismul cu care va fi intocmit proiectul si calitatea produselor selectate pentru aplicatia de panouri fotovoltaice care doriti a fi implementat.

Panouri solare cu tuburi vidate Westech Solar

Aceste panouri solare cu tuburi vidate de la Westech Solar sunt recunsocute pe plan mondial datorita raportului calitate-pret, oferindu-va o calitate superioara la un pret accesibil tuturor persoanelor – sunt mai multe dimensiuni de panouri solare in functie de necesitatile energetice sau de suprafata disponibila. Aceste panouri solare detin toate certificatele si testarile de care aveti nevoie pentru orice tip de instalatie.

panou-solar-cu-tuburi-vidate

Panouri solare cu tuburi vidate Westech Solar model 2011

Este ultima generatie de panouri solare cu tuburi vidate de la Westech Solar au un randament crescut cu 50% in aceasi structura fizica – aceste panouri solare au heat-pipeul de 24 mm diametru fata de 14 mm modelul anterior.

Ultima generatie de panouri solare cu tuburi vidate

Am introdus pe piata un nou tip de panouri solare care desi au un aspect obisnuit randamentul lor a fost ridicat cu 50% datorita „Heat-pipe”-ului din interiorul tuburilor, care este mult mai gros. Debitul s-a ridicat la 0,15 l/min/tub, iar eficienta la peste 92%. La constructia acestor panouri solare s-au folosit materiale inoxidabile iar heat-pipeurile din cel mai pur cupru. Aceste materiale ne permit sa putem garanta durabilitate si fiabilitatea acestor panouri solare. Societatea noastra va ofera garantie 5 ani pentru aceste panouri solare, iar durata lor de functionare normala este de minim 25 de ani. Tuburile vidate din aceste panouri solare se pot schimba cu cea mai mare usurinta in cateva secunde. Ele rezista la grindina de 0,5 cm diametru. Aceste panouri solare, inclusiv tuburile vidate sunt asigurate odata cu locuinta prin asigurare de locuinta obligatorie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *