Panourile solare funcționează în zilele noroase?

reducerea facturilor pe timp de iarnă
4 Tehnologii avansate pentru reducerea facturilor pe timp de iarnă
17/02/2018
reciclare panouri solare
Reciclarea panourilor solare si durata de viata a acestora.
09/03/2018
Show all

Panourile solare funcționează în zilele noroase?

panouri solare pe nori

Pe scurt: DA, panourile solare, produc energie electrică și în condiții meteorologice înnorate. Ele nu produc atât de multă electricitate ca în zilele însorite, dar s-a dovedit că în zilele cu nori produc 25% din ceea ce produc în ziua însorită și până în 10% când este foarte înnorat. Acest lucru ar putea fi suficient pentru alimentarea aparatelor dumneavoastră de uz casnic pe tot parcursul zilei.

panouri solare pe nori

Cum funcționează panourile solare dacă e înnorat?

Panourile solare funcționează prin absorbția luminii de la soare și transformarea instantanee în energie electrică utilizabilă. Panourile solare, ca să funcționeze la o eficiență optimă, au nevoie de o zi destul de clară, unde lumina soarelui poate ajunge direct la panouri. Vremea foarte înnorată este cea mai puțin optimă pentru producția de energie solară, dar asta nu înseamna că acestea nu produc deloc energie dacă sunt nori pe cer.

Se folosesc panouri solare în zonele predominant înnorate?

Un lucru foarte important de menționat este că, spre deosebire de ceea ce vă puteți aștepta, clima înnorată și ploioasă este des întâlnită în locurile populare pentru instalațiile de energie solară. Cel mai mare factor indicator pentru popularitatea panourilor solare este costul energiei electrice, nu cantitatea de lumină solară pe care o are un oraș. Multe dintre orașele de top în utilizarea panourilor solare nu sunt  deosebit de însorite. Mai degrabă, acestea au rate electrice mari, iar cu ajutorul panourilor solare, proprietarii de case beneficieză de avantaje majore în ceea ce privește economia facturilor și un punct rapid de rentabilitate.

De exemplu, luați San Francisco, renumit pentru ceața care acoperă orașul în cea mai mare parte a anului. Și totuși, San Francisco este un oraș de top în utilizarea panourilor solare, ca urmare a costului ridicat de energie și a climatului în general cald, care produce lumină solară dar consistentă, pe tot parcursul anului. Acest exemplu contribuie la ilustrarea faptului că, nu doar lumina soarelui, poate determina eficiența unui panou solar la generarea economiei de energie.

zile innorate panouri solare

Panoul solar poate avea o performață bună și dacă e înnorat.

În unele cazuri norii, pot duce de fapt, la o performanță mai bună a panoului decât la vremea normală și însorită. Un nor poate reflecta sau uneori poate amplifica lumina soarelui, ceea ce duce la o putere suplimentară a panourilor solare.

Dacă locuiți într-o zonă în care predomină vremea înnorată și rece, puteți fără probleme să cumpărați și să beneficiați în continuare de un sistem solar și să nu vă lăsați influențați de alte temeri. Soarele este doar o parte din poveste. Un factor major de luat în considerare, dacă sunteți în căutarea unui sistem de energie solară, este costul energiei electrice folosit de dumneavoastră. Dacă este mare sau foarte mare, bineînțeles, puteți fi motivați să găsiți o sursă alternativă de energie electrică.

Există, de asemenea, două tendințe care lucrează în favoarea energiei solare în locuri înnorate: Una este aceea că panourile solare au devenit treptat mai eficiente, în special în locații înnorate. Cealaltă este că prețurile panourilor solare au scazut constant, deci este mai accesibil pentru a obține un sistem mai mare pentru locurile cu mai puțină lumină solară directă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *