Parteneriat. Bateria solara Tesla Powerwall si invertorul Fronius Symo Hybrid

targ expozitie energie solara baia mare
Noutati despre panouri fotovoltaice la expozitie in Baia Mare
25/05/2015
pilot raliuri baia mare david tarta
David Tarta, pilot de raliuri la 13 ani, sustinut de Solarcenter
22/06/2015
Show all

Parteneriat. Bateria solara Tesla Powerwall si invertorul Fronius Symo Hybrid

bateria tesla powerwall stocare energie solara

Fronius, producatorul nr. 1 mondial de invertoare solare, a anuntat astazi ca a incheiat un parteneriat cu compania Tesla, pentru a seta compatibilitatea intre invertorul Fronius Symo Hybrid si Tesla Powerwall, o baterie care va stoca energia electrica dezvoltata de panourile solare fotovoltaice si o va elibera in reteaua electrica a casei atunci cand ai nevoie de curent, indiferent de momentul zilei.

bateria tesla powerwall stocare energie solara

Solarcenter Romania este Partener Fronius

Acesta este motivul pentru care din Q4 romanii pot achizitiona de la Solarcenter bateriile din gama Tesla Energy, potrivite atat pentru companii (business), cat si pentru institutii sau locuintele persoanelor fizice.

Aceasta nu este prima colaborare intre Tesla si Fronius. Masina electrica Tesla Model S, si modelul Tesla Model X au folosit tehnologia Fronius DeltaSpot.

Intreaga lume consuma anual 20 trilioane kWh, suficienta energie cat sa alimenteze o singura casa 1.8 miliarde de anis au o central nuclear pentru 2300 de ani. Din tot combustibilul fosil produs in SUA, o treime este folosit in transport si o alta treime este folosit pentru alimentarea cu electricitate a populatiei.  Pentru a acoperi impactul negativ generat de termocentrale si CO2 generat de transport, SUA ar trebui sa impadureze o suprafata de 640 milioane de hectare.

Acesta este un motiv in plus pentru cei de la Tesla si Fronius sa vina cu inovatii in domeniul resurselor regenerabile de energie si a energiei produse de panourile solare fotovoltaice. Bateria Tesla Powerwall este reincarcabila din Li-Ion, si creata pentru a stoca energie la un nivel residential atunci cand produci energie in exces (mai mult decat consumi) pentru a acoperi deficitul de energie in decursul unei zile sau in perioadele fara soare, sau pentru a-ti furniza electricitate atunci cand sunt caderi in retea. Powerwall este disponibila in variantele de 7 kWh si 10kWh, de la preturi incepand cu 3000 $. 

tesla powerwall cum functioneaza la panouri fotovoltaice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *