Previziuni pentru panouri solare fotovoltaice

casa pasiva panouri solare
Casa pasiva cu costuri la intretinere anuale sub 100 lei
05/01/2016
automatizare casa sistem loxone
Cel mai bun proiect de casa inteligenta, sistem Loxone
24/02/2016
Show all

Previziuni pentru panouri solare fotovoltaice

grafic estimare

Conform cifrelor preliminare emise de GTM Research*, 59 gigawati de panouri solare fotovoltaice au fost instalate la nivel global in 2015, asadar o crestere de 34% fata de 2014.
*GTM Research este firma de consultanta, lider de piata in domeniul schimbarilor ce au loc in industria energetica globala

Trimestrul IV al anului 2015, a aratat ca cererea pentru panourile solare la nivel mondial se afla la mila sprijinului guvernamental, care poate fi de multe ori imprevizibil, ducand astfel la consecinte negative de multe ori, dar, oneori si pozitive” a spus Mohit Anand, senior analist al GTM Research.

Cate panouri solare fotovoltaice vor fi instalate la nivel global in 2016

Firma de consultanta, estimeaza ca 64 gigawati de panouri solare fotovoltaice vor fi instalate la nivel global in 2016, statele fruntase fiind Statele Unite si China. Pietele emergente vor juca si ele un rol important, India va deveni si ea o piata reprezentativa, in timp ce Braziliei si Mexicului le vor fi testate capacitatile de a-si duce la indeplinire proiectele ambitioase. Alte state precum: Filipine, Pakistan, Bangladesh in Asia si Uruguay, Guatemala si Panama in America Latina, vor incerca sa sparga bariera de 100 megawati instalati.

grafic estimare

Nu trebuie sa pierdem din vedere importanta evenimentului COP21 pentru diversificarea pietelor globale de panouri solare fotovoltaice.
COP21 este o conferinta care a avut loc in Nov-Dec. 2015, unde politicienti si lideri globali din peste 190 de tari, s-au pus de acord asupra unui tratat global obligatoriu pentru prevenirea schimbarilor climatice.

Care a fost perspectiva Romaniei la conferinta COP21?

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a declarat ca semnarea Acordului de la Paris, constituie o fila veritabila de istorie si ca acest lucru demonstreaza ca tranzitia catre o economie cu emisii reduse de carbon este inevitabila. Acordul semnat, stabileste un set de reguli ambitioase, in domeniul schimbarilor climatice, mentionandu-se chiar si reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Acest Acord va intra in vigoare in 2020, dupa ce va fi ratificat de cel putin 55% dintre statele semnatare. Rolul Romaniei a fost unul onorabil, Ministrul Mediului fiind desemnat sa reprezinte UE in cadrul negocierilor privind schimbarile climatice.
Multume din tarile prezenta la aceasta conferinta, si-au asumat responsabilitatea implementarii proiectelor „verzi” in vederea atenuarii schimbarilor climatice, iar concluzia a fost ca sistemele de panouri solare fotovoltaice, sunt o varianta ieftina si rapida prin care se poate atinge acest obiectiv.

Previziuni pentru panourile solare in 2016

GTM Research estimeaza ca panourile solare cumulate la nivel global, vor atinge 321 gigawati, pana la finele anului 2016.
In ce priveste estimarile anului 2016, este de asteptat ca proiectele din industria „verde” sa creasca cu 9%. O mare parte din crestere provine de la noi instalatii de panouri solare si cresteri in zona hidroelectrica, dupa un 2015 relativ uscat.

In ce priveste alte resurse de energie regenerabila, estimarile nu prezinta modificari semnificative fata de anul 2015. Spre exemplu, in cazul biomasei, se asteapta o stagnare, in timp ce in cazul energiei geotermale, o crestere modesta de 4%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *