Program Casa Verde – Panouri fotovoltaice gratis pentru locuintele neelectrificate

panouri solare solarcenter
Vrei cele mai bune panouri solare?
31/07/2018
energie regenerabila
Surse eoliene si fotovoltaice la nivel global
24/08/2018
Show all

Program Casa Verde – Panouri fotovoltaice gratis pentru locuintele neelectrificate

program casa verde

 Casa Verde este un program guvernamental de finantare nerambursabila a sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila. Inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Programul este administrat de Administratia Fondului de Mediu si se adreseaza persoanelor fizice.

Noi, compania Solarcenter oferim consultanta tuturor beneficiarilor programului Casa Verde care au fost declarati eligibili. Totodata, va oferim cele mai performante si eficiente panouri solare termice si fotovoltaice. Asta, pentru toti cei care ati optat pentru acest tip de instalatii, in proiectele depuse.

Programul Casa Verde 2018

Pentru luna Octombrie se pregateste relansarea programului Casa Verde.  Ministerul Mediului aloca prin Fondul de mediu, 100 milioane de euro. Potrivit ministrului Mediului, prin acest program, 26.000 de gospodarii vor putea beneficia de celule fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara incalzirii apei. Pana la 4600 de euro din totalul investitiei, vor putea fi decontati din bugetul Administratiei Fondului de Mediu.

,,Exista deja ghidul pregatit si in jur de 15 octombrie el o sa fie si lansat, un proiect pe care l-am imbunatatit anul acesta, respectiv vechiul program Casa verde. Cel care dadea posibilitatea persoanelor fizice si juridice sa poata sa acceseze Fondul de mediu sa-si monteze panouri solare pentru incalzirea cu apa calda. Am prins in bugetul Administratiei Fondului de Mediu, nuget care este deja in dezbatere publica pe site-ul ministerului si va fi aprobat in sedinta din 20 august, 100 de milioane de euro pentru ca 26.000 de gospodarii sa poata sa-si monteze celule fotovoltaice cu putere de instalare de 3 KW si finantarea va fi de maxim 4.600 de euro. Asta inseamna ca vom avea 26.000 de producatori de energie electrica. Ministerul Energiei a inaintat Parlamentului, care a si adoptat, modificarea Legii energiei, in sensul ca fiecare dintre noi putem sa devenim producatori de energie electrica. Deci, panourile fotovoltaice vor avea dubla folosinta: aceea ca in propria gospodarie sa ne putem alimenta cu energie electrica si sa folosim pentru incalzirea apei, dar si sa fim un producator de energie electrica”, a explicat Gratiela Gavrilescu – Ministrul Mediului.

Noul program de montare a panourilor fotovoltaice

Conform spuselor ministrului, in acest an se demareaza in parteneriat cu Ministerul Energiei, un program de montare a panourilor fotovoltaice pentru noua mii de locuinte neelectrificate, cu finantare din fondul de mediu. Peroanele fizice interesate pot accesa aceste fonduri incepand cu data de 15 octombrie. ,,Pentru ca suntem in An Centenar si am constatat ca sunt peste 9.000 de locuinte care nu sunt legate la curent electric, impreuna cu Ministerul Energiei, printr-un parteneriat, anul acesta vom demara programul multianual de montare de celule fotovoltaice pentru toate locuintele care nu au curent electric, bineinteles cu suma integrala pentru achizitionarea celulelor fotovoltaice”, a mai declarat Gavrilescu.

panouri solare casa verde

Electrificarea in Romania

Potrivit datelor furnizate anul trecut de catre Ministerul Energiei, in Romania exista 21.432 de locuinte neelectrificate. In 2016 numarul vehiculat pentru aceste locuinte fiind de 100.000.

,,Voi ruga primarii care au astfel de situatii sa se implice direct si sa ajute cetatenii sa-si depuna documentele la Administratia Fondului de Mediu”, a declarat ministrul Gavrilescu.

Cresterea gradului gradului de electrificare din Romania ar fi insa posibila daca autoritatile ar simplifica si debirocratiza procedurile de obtinere a Avizului Tehnic de Racordare si a Autorizatiei de Contruire pentru bransament.

Din punctul de vedere a usurintei de racordare la reteaua de electricitate, Romania ocupa locul 33 in 2016, potrivit clasamentului Bancii Mondiale, iar conectarea dura nu mai putin de 182 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *