Programul Casa Verde Plus 2016 se lanseaza in 10 Octombrie. Vezi Ghidul Solicitantului

specialist energie verde solarcenter romania
Cautam un nou coleg in echipa Solarcenter Romania!
27/10/2016
panouri solare fotovoltaice functionarea
Cum functioneaza panourile solare fotovoltaice?
03/11/2016
Show all

Programul Casa Verde Plus 2016 se lanseaza in 10 Octombrie. Vezi Ghidul Solicitantului

panouri solare referinte

Momentul mult asteptat a sosit. Din 10 Octombrie 2016 se pot depune dosarele cu cererile de finantare in cadrul Programului Casa Verde Plus. Solicitantii vor depune dosarele la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului din judetul de resedinta, in perioada 10-24 Octombrie 2016.

Echipamentele finantate pentru populatie prin ‘Casa Verde’ sunt panourile solare si pompele de caldura, cuantumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind in functie de tipul instalatiei, astfel: pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer.

panouri solare referinte

Procedural, dupa depunerea dosarelor de catre populatie la agentiile teritoriale si transmiterea acestora la Administratia Fondului pentru Mediu, se va evalua fiecare cerere in parte si se vor aproba in Program cele care respecta cerintele Ghidului de Finantare. Dupa publicarea listei pe site, AFM va intocmi contractele de finantare si le va transmite in teritoriu, la sediile Agentiilor de Protectie a Mediului, pentru a fi semnate si de catre romanii admisi in Program. Acestia au la dispozitie, pentru semnarea contractului de finantare cu AFM, un termen de maximum 60 de zile de la publicarea, pe site-ul AFM, a listei cu agentiile teritoriale care au intrat in posesia contractelor.

Conform ministerului de resort, in ceea ce priveste persoanele juridice, acestea pot depune dosarele de finantare in intervalul 17 octombrie -14 noiembrie 2016.

Beneficiarii programului pot fi unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice si unitatile de cult. In acest caz se va finanta instalarea de sisteme care utilizeaza energie solara si energie geotermala, la fel ca in cazul persoanelor fizice, dar si sisteme care folosesc drept combustibil gaz de fermentare a deseurilor, a namolurilor din instalatiile de epurare a apelor uzate, biogaz sau centrale termice pe baza de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

O institutie solicitanta poate depune, in cadrul unei sesiuni de finantare, o singura cerere de finantare. Unitatile administrativ – teritoriale/Institutiile publice/Unitatile de cult pot solicita finantare pentru mai multe imobile/obiective in cadrul aceleiasi cereri de finantare, insa cuantumul acesteia nu poate depasi: doua milioane de lei pentru institutiile publice; 500.000 lei pentru unitatile de cult; 4 milioane de lei pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de locuitori mai mare de 100.000; 3 milioane de lei pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de locuitori cuprins intre 50.000 si 100.000; doua milioane de lei pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de locuitori cuprins intre 20.000 si 50.000; un milion de lei pentru unitatile administrativ – teritoriale cu un numar de locuitori cuprins intre 3.000 si 20.000; 500.000 lei pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de locuitori mai mic de 3.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *