Programul Casa Verde

S-a dat startul Programului Casa Verde 2019 pentru Fotovoltaice!

Persoanele fizice interesate trebuie sa doreasca implementarea unei instalatii fotovoltaice de minimum 3 KW. Acestia pot primi o finantare de maximum 20.000 RON (reprezentand 90% din valoarea totala), cu o contributie proprie de doar 10%!

Cei care deţin astfel de instalaţii vor putea deveni şi producători de energie. În situaţia în care producţia de energie e mai mare decât consumul, poate fi livrată în reţeaua naţională de distribuţie. Pentru energia livrată, furnizorul de energie electrică va achita pers fizice o sumă pt fiecare kw.

Solarcenter este partener validat si din luna martie 2019 se incepe pregatirea documentatiilor.

Daca va intereseaza acest program si sunteti din judetele Maramures sau Satu Mare, va rugam sa completati formularul de mai jos pentru asistenta in accesarea si implementarea programului.


Prin completarea datelor dvs in formularul aflat pe Site declarati ca acceptati
neconditionat ca datele dvs personale sa fie incluse in baza de date a Ecoefficient Solar Systems SRL, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa poata fi stocate, utilizate si prelucrate de catre Ecoefficient Solar Systems SRL, pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Ecoefficient Solar Systems SRL de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de furnizare si prestare a serviciilor, de promovare a serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata si de statistica.

Programul Casa Verde 2018

Pentru luna Octombrie se pregateste relansarea programului Casa Verde.  Ministerul Mediului aloca prin Fondul de mediu, 100 milioane de euro. Potrivit ministrului Mediului, prin acest program, 26.000 de gospodarii vor putea beneficia de celule fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara incalzirii apei. Pana la 4600 de euro din totalul investitiei, vor putea fi decontati din bugetul Administratiei Fondului de Mediu.

,,Exista deja ghidul pregatit si in jur de 15 octombrie el o sa fie si lansat, un proiect pe care l-am imbunatatit anul acesta, respectiv vechiul program Casa verde. Cel care dadea posibilitatea persoanelor fizice si juridice sa poata sa acceseze Fondul de mediu sa-si monteze panouri solare pentru incalzirea cu apa calda. Am prins in bugetul Administratiei Fondului de Mediu, nuget care este deja in dezbatere publica pe site-ul ministerului si va fi aprobat in sedinta din 20 august, 100 de milioane de euro pentru ca 26.000 de gospodarii sa poata sa-si monteze celule fotovoltaice cu putere de instalare de 3 KW si finantarea va fi de maxim 4.600 de euro. Asta inseamna ca vom avea 26.000 de producatori de energie electrica. Ministerul Energiei a inaintat Parlamentului, care a si adoptat, modificarea Legii energiei, in sensul ca fiecare dintre noi putem sa devenim producatori de energie electrica. Deci, panourile fotovoltaice vor avea dubla folosinta: aceea ca in propria gospodarie sa ne putem alimenta cu energie electrica si sa folosim pentru incalzirea apei, dar si sa fim un producator de energie electrica”, a explicat Gratiela Gavrilescu – Ministrul Mediului.

Noul program de montare a panourilor fotovoltaice

Conform spuselor ministrului, in acest an se demareaza in parteneriat cu Ministerul Energiei, un program de montare a panourilor fotovoltaice pentru noua mii de locuinte neelectrificate, cu finantare din fondul de mediu. Peroanele fizice interesate pot accesa aceste fonduri incepand cu data de 15 octombrie. ,,Pentru ca suntem in An Centenar si am constatat ca sunt peste 9.000 de locuinte care nu sunt legate la curent electric, impreuna cu Ministerul Energiei, printr-un parteneriat, anul acesta vom demara programul multianual de montare de celule fotovoltaice pentru toate locuintele care nu au curent electric, bineinteles cu suma integrala pentru achizitionarea celulelor fotovoltaice”, a mai declarat Gavrilescu.


Casa Verde este un program guvernamental de finantare nerambursabila a instalarilor sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Programul este administrat de Administratia Fondului de Mediu si se adreseaza persoanelor fizice care pot primi urmatoarele finantari:
– pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
– pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat;
– pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

COMPANIA SOLARCENTER OFERA CONSULTANTA TUTUROR BENEFICIARILOR PROGRAMULUI CASA VERDE

…care au fost declarati eligibili si au fost contactati de AFM pentru semnarea contractelor de finantare. Totodata, va oferim cele mai performante si eficiente panouri solare termice si panouri fotovoltaice pentru toti cei care ati optat in proiectele depuse pentru tipul acesta de instalatii.

Cheltuielile eligibile sunt:
• cheltuieli cu achizitia de instalatii pentru producerea de energie termica, inclusiv instalatii pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie regenerabila;
• cheltuielile cu montajul si punerea in functiune a sistemului, efectuarea, verificarea probelor si incercarilor;
• taxa pe valoarea adaugata (TVA).
• sunt eligibile numai cheltuieli efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă.

Tipuri de proiecte finantate prin program:
– instalarea de panouri solare
– instalarea de pompe de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat
– centrale termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice.

Pentru semnarea contractului beneficiarul se prezintă la APM la care a depus cererea de finanţare, cu urmatoarele documente actualizate:
a. Extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat -în original;
b. Extras de cont bancar, valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni) – în original;
c. Copie CI a beneficiarului (titular contract);
d. Procura notarială (dacă este cazul) – în original;
e. Autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul) – în original sau în copie legalizată.

Ce documente trebuie depuse în vederea decontării?
– cererea de tragere completată integral prin tehnoredactare computerizată şi semnată de beneficiar;
– contractul de execuţie, în copie legalizată;
– factura fiscală/facturile fiscale, în copie (se va/se vor prezenta şi în original, în vederea certificării conformităţii de către personalul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului responsabil cu derularea Programului);
– documente bancare privind achitarea facturilor fiscale prezentate (extrase de cont cu viza instituţiei financiar bancare însoţite de OP-uri) şi/ sau chitanţa;
– proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în original;
– certificatul de garanție emis de producător pentru instalație, în copie;
– un plic pe care se va completa numele şi adresa completă a solicitantului, titlul programului: „Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”, precum şi numărul şi data contractului de finanţare nerambursabilă în baza căruia se solicită decontarea.

UPDATE! Programul “Casa Verde” va fi relansat in 2016, printr-o noua linie de finantare de 150 de milioane de lei, denumita “Casa Verde Plus”, a anuntat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, in cadrul expozitiei internationale pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului.

Programul Casa Verde Plus, lansat in 2016 va acorda finantare pentru:

  • Sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila;
  • Investitii care utilizeaza material pentru izolatie, asemenea lanii, canepii sau pietrei bazaltice;
  • Sisteme de acoperisuri;
  • Sisteme de eficientizare a consumului de resurse;
  • Sisteme de iluminat ecologice.

Beneficiarii acestui program vor fi: persoanele fizice, asociatiile de locatari, institutiile publice, scolile, spitalele si universitatile.

Peste 60% din fondurile programului Casa Verde Plus 2016 vor fi alocati pentru sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila

Din totalul bugetului alocat, de 150 de milioane de lei, 95 de milioane lei se vor indrepta catre sisteme de incalzire pe energie regenerabila, iar 45 de milioane lei inspre acoperisuri sau sisteme de izolatii.

Bani pentru finalizarea contractelor din vechiul program „Casa Verde”

Vestea si mai buna, este ca, sunt alocate in jur de 44 de milioane de lei pentru finantarea si finalizarea contractelor semnate in cadrul vechiului program “Casa Verde”

„‘Casa verde” clasică, să-i spunem așa, care a existat și în anul 2011, finanța instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoanele fizice și juridice. Există încă o serie de contracte semnate la vremea respectivă și pot să vă spun că sunt alocate în jur de 44 milioane de lei pentru finanțarea și finalizarea acestor contracte”, a spus ministrul, Cristiana Pasca Palmer.

programul casa verde plus 2016

Potential enorm de dezvoltare pentru comerciatii de materiale de constructii ecologice

Pe langa beneficul reducerii considerabile a facturilor de utilitati, programul “Casa Verde Plus”, va stimuli cresterea afacerilor din sectorul materialelor de constructii ecologice. Piata materialelor de constructii ecologice, se afla acum intr-o faza de pionierat, insa prin noul program exista premisele creeri unei piete competitive in acest sector si implicit crearea de noi locuri de munca.

La jumatatea lunii mai, se vor definitiva ghidurile dedicate noul program “Casa Verde Plus”

COMPANIA SOLARCENTER OFERA CONSULTANTA TUTUROR BENEFICIARILOR PROGRAMULUI CASA VERDE PLUS 2016

Declarati eligibili si contactati de AFM pentru semnarea contractelor de finantare. Solarcenter este o companie recunoscuta pentru furnizarea si instalarea de panouri solare termice si fotovoltaice – eficiente si performante, sau pompe de caldura sol-apa.

Daca vrei sa aplici cu un proiect in cadrul programului „Casa Verde Plus” in 2016, iti stam la dispozitie cu intreaga noastra experienta in implementarea a peste 100 de proiecte din vechiul program „Casa Verde”. Contacteaza-ne acum: https://solarcenter.ro/contact