Sfaturi de intretinere a panourilor solare

energie regenerabila
Surse eoliene si fotovoltaice la nivel global
24/08/2018
albert einstein
Einstein – Tatal celulelor solare
16/09/2018
Show all

Sfaturi de intretinere a panourilor solare

intretinere panuri solare

Intretinerea panourilor solare este importanta deoarece o ingrijire insuficienta poate reduce cantitatea de energie generata de acestea. Sistemul de panouri solare necesita absorbtia eficienta a energiei de la soare. Deci, cel mai important in ingrijirea panourilor solare este pastrarea acestora curate. De obicei, poti mentine un panou solar curat utilizand aceleasi echipamente si substante folosite in spalarea ferestrelor. Trebuie doar sa te asiguri ca mentii panourile curate in mod constant si nu permiti murdariei sau altor elemente din mediu sa se aseze pe panouri prea mult timp.

Informatii utile despre intretinerea panourilor solare

Detinerea panourilor solare este o investitie, iar intretinerea lor este necesara pentru asigurarea beneficiilor pe termen lung.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute in mentinerea unei bune functionari a panourilor solare:

  • Alege instalarea panourilor in locurile cel mai mult insorite, producera energiei devine ineficienta atunci cand pozitionarea panourilor este la umbra;
  • Asigura-te ca invertoarele panourilor lumineaza intermitent verde; altfel, acestea nu mai compenseaza consumul de energie electrica
  • Monitorizeaza constant performanta panourilor pentru a imbunatati intretinerea lor. Sistemele de monitorizare te ajuta sa afli cat de mult beneficiezi de mediul inconjurator
  • Daca nu ai timp sa cureti manual panourile solare, poti instala dispozitive de curatat care functioneaza ca niste sisteme si pot fi programate.

Din fericire, panourile solare nu au parti mobile care ar putea fi afectate de rugina sau sa se descompuna. Deci intretinerea acestora nu trebuie sa fie dificila.

Curatarea panoului solar

Seturile de curatare a panourilor solare sunt foarte utile, si pot sa contina: sapun biodegradabil, stergator si perie cu maner. Se recomanda a se respecta instructiunile de pe kitul achizitionat. Pentru curatare se foloseste o perie moale pentru a elimina murdaria care a aparut pe panouri. Este de preferat curatarea panoului solar atunci cand este umed sau ud, astfel, orice reziduu poate fi sters cu mai multa usurinta. Nu folosi niciodata un burete abraziv pentru a nu zgaria componeta de sticla. Cea mai buna si sigura modalitate de curatare este cu ajutorul unei carpe sau perii moi cu maner lung. Atunci cand trebuie sa ajungi pe acoperis, trebuie sa acorzi atentie sigurantei si sa folosesti diverse franghii de sustinere.

Multi clienti se intreaba, panourile solare au nevoie de curatare? – raspunsul este da. In functie de tipul de panouri  pe care le ai, este posibil sa varieze perioada in care trebuie curatate. Producatorul panourilor solare stie cel mai bine sa te informeze in legatura cu intretinerea tipului de panou pe care il ai instalat.

curatare panouri solare

Panourile solare necesita multa intretinere?

Aceasta intrebare este adresata mereu de catre proprietarii unor case care folosesc astfel de sisteme fotovoltaice. Este de inteles curiozitatea lor, avand in vedere ca nimeni nu vrea sa se ingrijoreze ca trebuie sa urce frecvent pe acoperis pentru a curata panourile.

Panourile solare fotovoltaice functioneaza prin transformarea luminii soarelui in electricitate.  Panourile mai putin curate nu inseamna ca vor genera considerabil mai putina energie. Este dovedit faptul ca panourile solare corespunzator intretinute vor fi mai eficiente. In majoritatea cazurilor, pierderea puterii nu este semnificativa, poate intre 1-4%. Un studiu a constatat ca acumularea de murdarie pe termen lung poate reduce productia de energie electrica a panoului solar cu pana la 20%.

Concluzia! Detinerea unor sisteme de panouri solare nu reprezinta un angajament de intretinere ridicat!
Va invitam sa contactati consultantii nostri pentru a cunoaste numeroasele beneficii care le ofera panourile solare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *