Sistemul combinat de panouri fotovoltaice cu pompa de caldura

salonul energii regenerabile si alternative
Solarcenter participa la Salonul Energii Regenerabile si Alternative 2018
18/04/2018
economie panouri solare
Economiseste cu panourile solare
29/04/2018
Show all

Sistemul combinat de panouri fotovoltaice cu pompa de caldura

panouri fotovoltaice cu pompa de caldura

Sunteti in cautarea celui mai eficient sistem de incalzire a apei cu ajutorul energiei solare? Daca da, trebuie sa stiti ca panourile fotovoltaice solare care alimenteaza o pompa de caldura, sunt solutia ideala.

Atata timp cat panourile si pompa de caldura sunt performante, aceasta combinatie este considerata pe scara larga cea mai eficienta metoda de a produce apa calda. Un sistem combinat de panouri fotovoltaice cu pompa de caldura este de 3 ori mai eficient decat un sistem conventional care utilizeaza incalzirea electrica a apei. Acest lucru se datoreaza faptului ca: mai degraba decat utilizarea energiei electrice pentru a crea caldura, ele folosesc energia pentru a mentine caldura. Pompa de caldura pentru apa calda functioneaza la fel ca un frigider, doar in mod complet opus. Astfel, aceste pompe de caldura pompeaza caldura pentru a pastra cald ceea ce se afla la interior.

Ce este o pompa de caldura?

Prima pompa de caldura a fost construita in Austria, in jurul anului 1856 de catre Peter Ritter von Rittinger. El a dezvoltat o metoda practica de a profita de modul in care se incalzeste gazul cand este comprimat intr-un lichid si se raceste atunci cand se evapora, mutand caldura in jurul sau. Aceasta se traduce prin transferul caldurii intr-o zona limitata, cum ar fi sistemul de apa calda cu pompa de caldura. Ocazional, sistemele de apa calda cu pompa de caldura sunt denumite pompe de caldura solare deoarece 99,98% din caldura pe care o pompeaza initial, provine de la soare. Sistemele de apa calda cu pompa de caldura conserva energie. Aceste sunt eligibile sa primeasca certificatul pentru energie regenerabila, reducand astfel costurile.

Peter Ritter von Rittinger

Panourile solare fotovoltaice si pompa de caldura

Se vorbeste in ultima perioada despre programarea sistemelor de apa calda. Acestea ar trebui sa porneasca pe timpul zilei pentru a fi in masura sa profite la maxim de energia solara. Este mult mai eficienta functionarea sistemelor pentru apa calda cu ajutorul energiei solare. Panourile fotovoltaice de pe acoperis e posibil sa ofere suficienta energie pentru incalzirea apei si functionarea pompei de caldura fara a mai fi bazata doar pe energia electrica.

Pompa de caldura cu apa calda prezinta, de asemenea, avantajul de a veni in general cu termostatul incorporat. Pe langa faptul ca sunt setate in a se porni cand exista un excedent de energie solara, acestea permit gospodariilor care le utilizeaza sa beneficieze de avantajele unei puteri optime.

Beneficiile pentru mediul inconjurator

In timp ce consumul de apa calda este mereu in crestere, utilizarea unui sistem de panouri fotovoltaice cu pompa de caldura poate aduce beneficii considerabile pentru mediu. Acest sistem presupune reducerea semnificativa a cantitatii de energie electrica utilizata de locuinta.

Numeroase gospodarii gasesc un beneficiu economic si avantaj financiar in instalarea de panouri solare combinate cu pompa de caldura. Cei care au instalat deja panouri fotovoltaice au gasit practica si conectarea pompei de caldura.

Viitorul pentru sistemul combinat de panouri fotovoltaice cu pompa de caldura

Perspectivele de viitor pentru astfel de sisteme sunt tot mai stralucite. O serie de natiuni sunt implicate si lucreaza constant la imbunatatirea continua a pompelor de caldura. In prezent se cunoaste fiabilitatea crescuta si avantajele financiare dupa instalarea unor astfel de sisteme. Consumul de energie regenerabila se afla in continua crestere. Desi initial se observa costul de instalare a sistemelor, avantajele sunt categoric sesizabile pe termen lung, asupra mediului si cel mai important in bugetul gospodariei care le utilizeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *