Compania germana Solarwatt a detronat recordul SunPower (25 ani) cu panouri solare avand o garantie de 30 de ani.
Compania Solarcenter comercializeaza si instaleaza panourile Solarwatt
Garantia de un sfert de secol a celor de la SunPower a fost batuta de garantia produsului Solarwatt Germania pentru panourile deja celebre tip sticla dubla cu o garantie de trei ori mai mare decat standardul industriei de 10 ani.
Desi probabil pentru majoritatea proprietarilor, diferenta de 5 ani in plus la garantie nu reprezinta ceva colosal, nu putem sa nu remarcam increderea pe care compania o are in produsele sale.
In Germania, in cazul in care un panou fotovoltaic Solarwatt se deterioreaza, compania va trimite o echipa la tine acasa si iti va inlocui produsul cu unul nou. Ei nu-ti vor oferi compensatii financiare si te vor lasa sa te descurci singuri, sa-ti cauti echipa sis a-ti iei alte panouri; exista supozitii ca in cazul unei defectiuni vei fi recomandat si pentru energia electrica pierduta ca urmare a defectiunii.
Panouri solare ale celor de la Solarwatt sunt panouri de sticla dubla care constau de fapt in celule solare intercalate intre doua foi subtiri dar robuste de sticla.
SOLARWATT vinde 6 tipuri de panouri duble de sticla diferite în Europa, toate cu 30 de ani garanție de produs și 30 de ani garantie de performanta. Iata care ar putea fi cele 4 motive pentru care Solarwatt au atat de multa incredere in panourile lor:
Sticla folosita in producerea panourilor lor este foarte stabile din punct de vedere chimic. Ca urmare a acestui lucru, compania este increzatoare ca foile de sticla pot fi unite cu adezivul epoxidic astfel incat sa se asigure ca materialele nu se vor deteriora.
Procesul de incovoire este unul daunator pentru panouri solare.
Incovoierea panourilor solare poate produce microfisuri care la randul lor vor dauna celulelor solare si vor favoriza daunele electice la nivelul concexiunilor, care vor afecta performanta panoului solar. Aceasta incovoiere poate fi cauzata de vant puternic, zapada sau pisici care se urca pe casa. Cu cat panoul este mai rezistent la incovoiere, cu atat va rezista mai mult, acesta e motivul pentru care Solarwatt sunt mandri de panoul rigid pe care au reusit sa-l obtina.
Inlocuirea suportului de plastic al panoului conventional cu o foaie de sticla contribuie la aceasta rigiditate si spre deosebire de multe panouri de sticla duble, Solarwatt se lauda cu rame de aluminiu, care contribuie la rezistenta panoului.
Cu toate ca sunt rigide, echipa de productie Solarwatt a fost capabila sa realizeze un panoul relativ usor, tinand cont de atributele de performanta si garantie, de doar 19kg, nefiind astfel o presiune pentru acoperis.
Adezivul folosit pentru a tine cele doua foi de sticla impreuna trebuie sa fie unul de foarte inalta calitate, pentru a-si putea face bine treaba pentru zeci si ani. Un adeziv de proasta calitate se va ingalbeni in timp si va reduce caderea luminii pe celulele solare.
Se pare ca este extrem de dificil sa folosesti un adeziv de foarte buna calitate si sa te asiguri in acelasi timp ca nu se vor produce bule la lipirea celor doua foi de sticla, dar se pare ca cei de la Solarwatt au si acest aspect acoperit.
Fara sa intram in stereotipuri, ingineria utilizata de compania germane Solarwatt este extem de precisa. Se pare ca au un control foarte fin al calitatii si o toleranta aproape inexistenta pentru aspectele ce nu se incadreaza in rigorile lor. Acest lucru ii face foarte increzatori ca panourile lor vor rezista si vor da performantele promise.
Un lucru este cert, compania Solarwatt a facut o treaba excelenta in a-si convinge cumparatorii ca panourile lor solare sunt extreme de fiabile, si acest lucru nu doar prin aceasta garantie de 30 de ani ci si prin calitatea produselor dovedita in timp.
Compania Solarcenter Romania este autorizata sa instaleze si comercializeze panourile solare Solarwatt, Amerisolar si LG.
Afla mai multe despre panourile solare LG si panourile solare Amerisolar.
Solicita o oferta aici sau programeaza un diagnostic gratuit al necesarului tau de energie electrica, realizat de specialistii Solarcenter Romania.