Viata intr-o casa inteligenta. Ghidul unei familii ocupate

aspirator controlat de telefon dyson
Casa inteligenta automatizata si aparate electrocasnice inteligente
11/03/2016
programul casa verde plus 2016
Programul Casa Verde reincepe in 2016
25/10/2016
Show all

Viata intr-o casa inteligenta. Ghidul unei familii ocupate

beneficii automatizare casa inteligenta Loxone Smart House

Pentru a va arata cum se traieste intr-o casa inteligenta vom lua ca inspiratie o familie tipica: o familie cu 3 copii in care mama se confrunta zilnic cu haosul creat de acestia. Ea tanjeste dupa vremurile in care baile lungi si relaxante erau un obicei, iar micul dejun servit in tihna nu era un lux; acum ea este intrerupta in mod constant de copii ei. Multe familii din Romania se regasesc in povestea noastra. Casa unei familii este un loc hiper-activ, in care cinci minute de pace par imposibil de gasit.

Cu toate acestea in minte, sa vedem care sunt…

Modurile in care o casa inteligenta poate veni in ajutorul mamei din poveste

automatizare case familie fericita

 

Baia intr-o casa inteligenta

Este una dintre cele mai aglomerate locuri din casa unei familii. Nu avem trucuri ascunse in maneca pentru ca mama din poveste sa se poate bucura de o baie lunga si relaxata, insa exista cateva lucruri pe care ea le-ar putea experimenta in baia unei case automatizate.

Sa incepem cu ventilatorul de baie. Majoritatea ventilatoarelor din baie sunt destul de zgomotoase si pot crea adevarate probleme in timpul noptii, cand linistea este cel mai de pret lucru. In timpul noptii, intr-o casa inteligenta, senzorul de miscare detecteaza oric e persoana care intra in baie si aprinde automat luminile la jumatate de intensitate, pentru a nu crea un soc ochiului. De asemenea, ventilatorul va porni automat doar daca persoana din baie sta mai mult de 5 minute in baie si se va inchide de indata ce va parasi baia.

Cand se invesc zorii zilei, ventilatorul va porni automat pentru a elibera complet baia de aburul si umiditatea ce se va acumula dupa dusurile si pregatirea de dimineata. Dupa ce agitatie pregatirilor de dimineata trece, un morman de prosoape umede raman in baie. Intr-o casa inteligenta, sina prosopului se va incalzi automat (la anumit moment stabilit in zi), pentru a se asigura ca prosoapele se usuca, fara a irosi energie. Momentul incalzirii sinei poate fi declansat si de simpla apasare a unui buton (fie pe perete, fie prin intermediul aplicatiei)

Bucataria intr-o casa automatizata

Acum ca toata lumea e gata pentru scoala/serviciu, e timpul pentru micul dejun. Daca speri ca o casa inteligenta o sa-ti pregateasca micul dejun, mi-e teama ca avem vesti proaspte pentru tine. Nu va fi asa! Cu toate acestea, iti poate face dimineata mai usoara.

Stii diminetile acelea intunecata de iarna, cand cu greu cobori din pat si te indrepti spre bucatarie dupa o ceasca de ceai si un castron de cereale, iar picioarele iti ingheata instant datorita podelei reci din bucatarie? Ajuns acolo, pornesti lumina si te izbeste lumina puternica din bucatarie! Pana aici a fost!

Prin introducerea „scenelor de luminat” pot fi create diferite intensitati de iluminare, perfect adaptate momentului zilei. Dimineata, nivelul de luminozitatea poate fi redus pentru un mai mare confort ocular.

O casa inteligenta iti permite de asemenea sa controlezi incalzirea in pardoseala in mod automat, in fiecare camera. Aceasta facilitate iti permite sa programezi incalzirea in pardoseala din bucatarie sa fie intotdeauna cald dimineata.

Holul intr-o casa inteligenta Loxone

Holul, pare ca are propria putere gravitational de a atrage pantofii, gentile, hainele, echipamentele sportive si toata dezordinea generala dintr-o casa. Toate acestea sfarsesc pe podea, fiind un veritabil pericol pentru impiedicare.

Pentru a o salva pe mama din poveste de a se impiedica pentru a ajunge la comutatorul de lumina, senzorii de prezenta pot lumina automat atunci cand ea paseste pe usa din fata. Daca mama dispune de o cheie electronica, ea va putea foarte simplu sa dezarmeze sistemul de anti-efractie, sa regleze incalzirea si sa umple camerele cu muzica relaxanta.

Dormitorul intr-o casa inteligenta Loxone

Finalul inca unei zile istovitoare pentru mama din poveste.

In timp ce mama urca istovita scarile spre dormitor, isi da seama ca a uitat televizorul pornit. Nicio problema! Pentru ca ea are comutatorul “Noapte Buna” chiar langa pat. Acest comutator, inchide toate luminile din casa, inchide aparatele lasate deschise, inclusiv  televizorul din camera adolescentului. In sfarsit pace!

Casa Inteligenta Loxone pentru familia ta

Casa Inteligenta intelege agitatia vietii de familie, motiv pentru care te poti bucura de un sistem care este usor de utilizat, iti pastreaza familia in conditii de siguranta si se adapteaza pe masura ce familia ta creste. Exista o mare varietate de caracteristici care pot fi implementate in casa ta pentru a se potrivit modului de viata al fiecarei familii.

SOLARCENTER ESTE PARTENERUL SILVER PENTRU LOXONE SMART HOME – AUTOMATIZARI CASE INTELIGENTE

Daca securitatea ta si a celor dragi tie, economisirea contiunua de energie si simplificarea activitatilor de rutina sunt aspecte importante pentru tine te invitam la o sedinta de consultanta gratuita. Trimite un email pe solar@solarcenter.ro sau suna la 0730081962.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *