Automatizare Casă inteligentă

Casele smart sau casele inteligente reprezinta cel mai fierbinte subiect in lume la ora actuala, iar noi iti venim in intampinare cu sistemul Loxone.

Sistemul Loxone pentru o casa smart, vine personalizat in functie de nevoile, bugetul si cerintele fiecarui beneficiar.

Cum functioneaza o casa inteligenta?

O casa inteligenta porneste de la un miniserver, care este de fapt creierul casei tale. Acesta face posibila comunicare intre doua sisteme sau dispozitive diferite din casa ta: de la incalzire, lumini, usi, ferestre, camera video, incuietori, muzica etc.
Daca ai vreo temere ca sistemul smart home nu va fi compatibil cu caminul tau, poti sa-ti iei gandul acesta de pe umeri. Echipa noastra proiecteaza fiecare detaliu astfel incat sa se muleze perfect pe nevoile si asteptarile tale.

Partea buna la o locuinta inteligenta este ca doar tu decizi ce functionalitati doresti sa folosesti si in ce masura. Practic nimic nu e standardizat! Ca decizi sa controlezi luminile, incalzirea, umiditatea, muzica, practic orice se poate gestiona din doar cateva butoane.

Cum incepi planul pentru o casa inteligenta?

Indiferent daca esti in stadiu de proiect al casei, in stadiu de renovare sau doar de adaugare a unei noi tehnologii, suntem aici sa-ti oferim tot sprijinul.

Pasul 1. Fa un plan! De indata ce te-ai decis ca vrei o casa inteligenta, e important sa te consulti cu un specialist Solarcenter Romania, pentru a descoperi impreuna ce functii si caracteristici ti-ar fi de folos.

Pasul 2. Urmeaza instalarea! Ca decizi sa alegi varianta cablurilor sau wireless, sistemul va supraveghea in permanenta si se va asigura ca totul este corect conectat. Daca doresti ca totul sa fie wireless, lucrurile sunt si mai simple.

Pasul 3. Dupa instalare, urmeaza configurarea sistemului. Foarte important ca aceasta procedura sa fie realizata de o firma specializata.

Pasul 4. Bucura-te de beneficiile lui! Din acest punct esti liber sa-l testezi si sa te bucuri la maxim de beneficiile lui.

Pasul 5. Dupa o buna bucata de vreme de la instalare, poate vei dori sa il optimizezi, sa-l personalizezi dupa nevoile tale curente.  Reglajele ulterioare pot fi realizate chiar de tine, in functie de comportamentul tau cotidian.

casa inteligenta loxone

Zonele ce pot fi automatizate prin sistemul Loxone Smart Home

Lumina

Luminile pot fi reglate si ajustate dupa dispozitia ta si dupa atmosfera pe care doresti sa o creezi. Loxone este compatibil cu toate sistemele de luminat ambientale.

Temperatura Ambientala

Fiecare camera are reglata o anumita temperatura, setata firesc de tine; sistemul stabileste care este timpul pana la care temperatura in incapere va ajunge la cea dorita de tine si optimizeaza aceasta temperatura inclusive prin reglarea jaluzelelor.

Configuratia este extrem de simpla, cu un HVAC cuplat la Loxone Miniserver si amortizoare instalate pentru a controla fluxul de aer individual in fiecare camera, lucrurile sunt mai simple decat par. Acesta functie va duce la economii considerabile ale costurilor de incalzile. Loxone este compatibil cu orice sistem de incalzire.

Sistemul electric

Loxone gestioneaza energia eficient pentru tine. Pe parcursul zilei, acesta programeaza utilizarea energiei produsa de sistemele alternative de energie, iar noaptea, inchide dispozitivele aflate in standby, pentru a reduce la maxim consumul inutil de energie.

Jaluzele

Jaluzelele unei case inteligente Loxone, vor sti intotdeauna singure ce au de facut. Dimineata se vor ridica, iar in timpul zilei se vor auto-ajusta pentru a preveni supraincalzirea locuinte.

Muzica

Muzica diferita in incaperi diferite este de acum cu putinta. Sau mai mult, sunetului muzicii sa te urmeze oriunde te deplasezi in casa. Imagineaza-ti ca te trezesti dimineata cu o melodie motivanta, ca te intorci de la birou si esti intampinat de o muzica relaxanta sau ca te bucuri la dus de melodia ta favorita. Sistemul iti permite sa schimbi automat volumul, fara telefon sau prea multe ajustari.

Sistem de securitate

Sistemul Loxone de case inteligente, are inclus un sistem antifurt. Asadar economisesti enorm apeland la un sistem Loxone Smart Home. In timpul somnului, sistemul supravegheaza casa, alertandu-se de orice miscare sau sunet care ar sugera o persoana straina in casa. Te alerteaza si in situatiile de urgent cum ar fi incendii.

Sauna

Temperatura, umiditatea, lumina sau aroma saunei, poate fi schimbata automat dupa propriile dorinte.

Semineu automatizat

Casa inteligenta Loxone, permite controlul automat al semineului. Acesta se poate opri sau porni automat, dupa diferite puncte de control: atunci cand exista miscare in camera de zi, cand afara e intuneric, sau cand temperatura scade sub 17 grade (sau orice alta temperatura dorita de tine).

Cinematograful personal

Atingi un buton si gata, te afli deja in cinematograf. La pornirea TV-ului cu telecomanda clasica, se activeaza automat “Atmosfera de Film”- lumini ambientale, volum, filmul favorit, toate sunt acolo sa creeze o atmosfera unica.

Pleci de acasa relaxat

Cu sistemul Smart Home Loxone, vei avea in masina o telecomanda, insa nu orice telecomanda,. Va fi una puternica si inteligenta capabila sa integreze perfect toate atributele casei tale. Ea va controla usa de la intrare, usile de la garaj, va inchide automat lumina, televizorul, muzica si se va asigura ca sistemul de alarma este activat.
Indiferent unde te-ai afla, ai 24/7 acces la casa ta prin: telefon mobil, laptop sau tableta. Pentru orice conditii extreme: foc, conducte sparte, plite sau placa de par pornite, vei primi alert ape telefon. Nu mai e nevoie sa subliniem la ce economii poti ajunge daca esti anuntat de o prima fisura intr-o conducta de apa.

Timp pentru tine

Sistemul inteligenta Loxone, stie cand e momentul tau de relaxare. Te asezi confortabil in fotoliul tau favorit, comanzi o pizza, curierul suna la sonerie dar copiii nu vor auzi nimic in dormitor. Cum asa? In sufrageria ta, va lumina intermitent lumina pentru a te alerta sa ridici pizza. Poti vedea cine este in spatele usii, fara a deschide, poti sa-I transmit vocal un mesaj, iar calitatea sunetului este extraordinara.

Piscina

Smart Home Loxone te ajuta sa filtrezi apa, reglezi temperatura, ph-ul si sa monitorizezi nivelul apei. Practic cu sistemul Loxone piscina ta se curata singura.

Controlul umiditatii

Stiai ca o familie tipica aduna 11 litri de apa zilnic in casa doar din respiratie si transpiratie? Unde mai punem aburii de la dus, gatit sau spalat de haine!
Umiditatea prea inalta sau prea joasa poate provoca reale probleme de sanatate dar si probleme pentru cladire. Mai ales casele sau apartamentele tocmai construite se confrunta cu aceasta problema, datorita faptului ca unele incaperi nu s-au uscat suficient.
Odata cu umiditatea crescuta, isi face si mucegaiul aparitia, care nu doar ca nu se lasa dus usor, dar provoaca si grave probleme de sanatate locuitorilor.

Cu senzorii de umiditate Loxone, ramai in parametrii optima de umiditate.
Ce e important sa stim este ca umiditatea crescuta este datorata circulatiei aerului si configuratiei de incalzire/racire a casei ce poate fi automatizata prin sistemul Loxone.

Cum controleaza Loxone Smart Home umiditatea casei tale?

Daca spre exemplu ai o toaleta pozitionata intr-un colt al casei, aceasta in mod firesc, va fi inconjurata  de aerul rece din exterior. Astfel ca, aceasta incapere prezinta un risc crescut de deteriorare ca urmare a umiditatii ridicate. Pentru a preveni mucegaiul, s-a instalat un sensor de temperatura si umiditate in echipamentul Smart Home. Daca umiditatea din toaleta este prea mare, sistemul Loxone va activa automat ventilatia si o va mentine pana cand nivelul de umiditate a revenit in parametrii normali.

Ventilatorul este si acesta smart. Elicele lui se pot porni automat atunci cand intri in baie, cand faci dus si raman activate pana la revenirea nivelului de umiditate optim.

Senzorul Loxone Touch si Loxone Touch pure, instalate in toate incaperile, te ajuta sa poti monitoriza temperatura si umiditatea din toata casa. De asemenea, se poate seta o notificare pe smartphone prin care suntem alertati cand umiditatea este prea mare sau prea mica.

Lumini casa inteligenta loxone
Cum iti usureaza activitatile de zi cu zi cu Smart Home Loxone?

  • Cand esti departe de casa: inchizi sistemul electric, cobori temperatura ambientala, activeazi alarma de incendiu sau anti-furt sau cobori jaluzelele- totul complet automatizat;
  • Cand esti acasa (seara): pentru a nu deranja somnul copiilor cu soneria usii, lumina din living va clipi intermintent, pentru a-ti semnala prezenta unor musafiri. Iar noaptea, iluminatul in baie va fi estompat la 30%, pentru a face „vizitele” la baie mai confortabile ochiului tocmai trezit;
  • Cand esti acasa (in timpul zilei): Sistemul seteaza temperatura dorita de tine in fiecare camera; Sistemul se poate conecta automat la jaluzele pentru a mentine caldura in timpul iernii si pentru a preveni supra-incalzirea in timpul verii.

 

Beneficiile Loxone Smart Home

  1. Rezidentii unei case automatizate pot controla toate functiunile casei, prin interfata simpla si prietenoasa a telefonului/PC-ului;
  2. Te vei bucura de un grad sporit de confort si siguranta;
  3. Vei plati mai putin la energie, casa ta va fi mai eficienta energetic;
  4. Daca nevoile tale se schimba, sau apar unele noi, arhitectura modulara a miniserverului Loxone este flexibila si poate fi adaptata noilor tale echipamente.

 

Singuranta unei case inteligente

Daca ati ajuns la acest capitol, pesemne sunteti constienti de beneficiile unei case inteligente. Insa poate va intrebati daca datele stranse de casa inteligenta sunt disponibile in lumea virtuala.

Principiul Loxone Smart House: Casa mea, datele mele!

Pastrarea privata a datelor clientilor reprezinta prioritatea nr.1 pentru Loxone.  In esenta, aproape toti beneficiatii unei case smart Loxone, au cate un miniserver in propriile lor case si astfel simt ca datele lor personale, raman personale.

Cu Loxone Smart Home, totul este stocat pe miniserver
Practic miniserverul este pilotul automat in gestionarea luminii, incalzirii, muzicii sau a celorlalte caracteristici.

Sistemele si dispozitivele dintr-o casa Loxone nu comunica prin internet, ci raporteaza totul catre Miniserver. Asta inseamna ca, iluminatul, incalzirea, sistemul anti-furt si toate celelalte, nu se bazeaza pe o conexiune la internet pentru a putea functiona. Asadar, orice dispozitiv extern (smartphone, laptop, PC, tableta etc), trebuie prin urmare sa se conecteze la Miniserver.

Miniserverul aduna toate datele pe cardul SD (numar de rezidenti, comportament zilnic, datele vacantelor etc), iar datele raman in casa.

Nicio problema cu Loxone Smart Home, daca nu ai conexiune la internet!

Multe solutii de case inteligente nu pot rula fara acces la internet. Casele existau cu mult inainte de existenta internetului, asadar n-ar trebui sa existe o dependent intre cele doua. Iata de ce, miniserverul Loxone poate fi operat fara nicio conexiune la internet. Toate caracteristicile functioneaza perfect, mai putin accesul de la distanta si notificarile prin email; pentru care in mod firesc, este nevoie de conexiune la internet.

sistem automatizare case loxone romania

Paralela dintre o casa inteligenta si o casa clasica

1: Termostate mobile sau de perete  vs. încălzire inteligentă

Termostatele de perete permit controlul doar asupra temperaturii, dar nu se pot regla independent de incapere și nu pot fi ajustate de la distanță. In cazul unei case smart, sistemul de incalzire poate fi reglat de la distanta, de asemenea, permite incalzirea “pe zone”- adica temperatura poate fi ajustata diferit pe fiecare incapare prin intermediul smartphone-ului. Incalzirea intr-o casa inteligenta, iti permite o mai buna analiza a propriilor cheltuieli de energie.

2: Alarma de securitate clasică vs. alarma de securitate inteligență Loxone

Un sistem performant de alarma va functiona cu siguranta bine, isi va face treaba, insa este foarte costisitor. Una dintre cele mai mari avantaje ale conectarii unei alarme Loxone este ca nu mai ai nevoie de niciun echipament suplimentar. Poti de asemenea sa creezi mesaje personalizate/apeluri/emailuri pe care tu sau o persoana desemnata sa le primiti de indata ce s-a semnalat vreo perturbare in locuinta.

3: Scenele de iluminare vs. comutatoarele de lumina

Sistemul de lumini intr-o casa inteligenta este la distanta de un buton- poti active anumiti selectori de culori LED de pe smartphone, poti activa iluminatul doar prin senzori de miscare, iluminare temporizata sau nivele de iluminare declansate de vreme. O casa obisnuita are insa doar doua optiuni: inchis sau pornit.

4: Stereo vs. multi-camere audio

Intr-o casa clasica, muzica ruleaza intr-o singura incapere. Intr-o casa inteligenta, muzica poate rula in mai multe camera, functioneaza pe baza wireless, poate fi controlata de la distanta, dintr-o singura locatie. Se pot reda MP3, CD-uri, posturi de radio, in 12 camere diferite. Volumul si statiile pot fi controlate prin intrerupatoare de lumina, panouri touch, iPad si multe altele.

5: Controlul la distanță vs. Home Cinema automatizat

Un lucru minunat la Loxone Home Cinema esta ca toate echipamentele pe care le ai deja in dotare, pot fi in continuare utilizate. In schimb, le poti utiliza mai eficient si inteligent ca inainte.

Conectezi toate sistemele la miniserver si poti uita de telecomanda, canal TV, cablu, intrare HDMI/VGA. Intri doar in aplicatia Loxone si selectezi orice modificare doresti.

Despre Solarcenter Romania

In Japonia 90% dintre case sunt automatizate, si Romania a inceput sa facem progrese inspre casele inteligente.

Solarcenter este partenerul Silver pentru Loxone Smart Home – automatizari case inteligente.

Sistemul Loxone pentru o casa inteligenta se proiecteaza personalizat in functie de nevoile, cerintele si bugetul clientului.

Daca securitatea ta si a celor dragi tie, economisirea contiunua de energie si simplificarea activitatilor de rutina sunt aspecte importante pentru tine, te invitam la o sedinta de consultanta gratuita.
Datele noastre de contact sunt aici.


Prin completarea datelor dvs in formularul aflat pe Site declarati ca acceptati
neconditionat ca datele dvs personale sa fie incluse in baza de date a Ecoefficient Solar Systems SRL, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa poata fi stocate, utilizate si prelucrate de catre Ecoefficient Solar Systems SRL, pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Ecoefficient Solar Systems SRL de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de furnizare si prestare a serviciilor, de promovare a serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata si de statistica.

Casa inteligenta – Ce este si cum functioneaza?