Bugetul Programului 2019 pentru instalarea de sisteme fotovoltaice a fost suplimentat

montajul panourilor solare
Cum alegi o firma pentru montajul panourilor solare?
29/03/2019
Studiu de caz
27/03/2020
Show all

Bugetul Programului 2019 pentru instalarea de sisteme fotovoltaice a fost suplimentat

program instalare panouri fotovoltaice 2019

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 8 August 2019, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), fiind suplimentat bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu 536 milioane de lei.

Prin rectificarea BVC al AFM a fost suplimentat bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puțin București-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR).
Această sumă se adaugă la valoarea de 120 milioane lei, disponibilă deja în bugetul AFM pentru regiunea București-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producția de energie electrică și termică din surse 100% ecologice.

”Suntem pregătiți să lansăm cel mai ambițios program de mediu din ultimii ani. Prin intermediul acestuia, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să își reducă costurile cu factura la energie și chiar să devină prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produsă și neutilizată va fi automat livrată în rețea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturii”, a precizat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Daca va intereseaza acest program si sunteti din judetele Maramures sau Satu Mare, va rugam sa completati formularul de mai jos pentru asistenta in accesarea si implementarea programului.


Prin completarea datelor dvs in formularul aflat pe Site declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs personale sa fie incluse in baza de date a Ecoefficient Solar Systems SRL, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa poata fi stocate, utilizate si prelucrate de catre Ecoefficient Solar Systems SRL, pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Ecoefficient Solar Systems SRL de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de furnizare si prestare a serviciilor, de promovare a serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata si de statistica.

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice presupune o subvenţie de până la 20.000 de lei (maximum 90% din valoarea investiţiei) acordată de AFM persoanelor fizice care îşi instalează acasă sisteme fotovoltaice. Programul se derulează însă prin intermediul firmelor de instalatori validate de AFM, cele care instalează, iniţial pe banii lor şi în mai mică măsură ai solicitanţilor, echipamentele beneficiarilor şi apoi primesc subvenţia de la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *